2Η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
17 Σεπτεμβρίου 2012
Κρασπεδώσεις στην επέκταση του οικισμού Χαλάστρας
20 Σεπτεμβρίου 2012

ethnosimo.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 13, ΣΙΝΔΟΣ
ΤΗΛ & ΦΑΞ:2310796570

ΣΙΝΔΟΣ, 17 Σεπτ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γεώργιος Γλώσσης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡΙΑ» η οποία συστήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με σκοπό την υλοποίηση της πράξης «Πρωτογενής Ανάπτυξη στη Δυτική Ύπαιθρο».

Στην ΑΜΚΕ που αποτελεί μία αναπτυξιακή σύμπραξη, συμμετέχουν οι Δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, το ΚΕΚ ΄΄ΝΕΦΕΛΗ΄΄, το Μεσογειακό Συμβουλευτικό Σύστημα ΚΕΚ α.ε., το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ ΄΄Ο ΑΞΙΟΣ΄΄, η Εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης ΄΄ΕΙΔΗΜΩΝ΄΄ και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Η ΑΜΚΕ «ΑΕΙΦΟΡΙΑ» έχει ως αντικείμενο την ενεργοποίηση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συντονισμό, κατάρτιση, επιμόρφωση και συμβουλευτική υποστήριξη, με στόχο την δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, για άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό, πραγματικό ή αντικειμενικό εισόδημα από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000€.

Από τους 100 περίπου ωφελούμενους που θα προέρχονται από τους τρείς Δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, οι 60 θα κατατευθυνθούν προς μισθωτή εργασία, ενώ οι υπόλοιποι 40 θα συμπράξουν στη δημιουργία εταιρικών σχημάτων.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 355.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο