Περίληψη Διακήρυξης – Συντήρηση και επισκευή φωτεινών σηματοδοτών
5 Νοεμβρίου 2013
Συνάντηση με θέμα «Καύση γεωργικών υπολειμμάτων καλλιεργειών»
6 Νοεμβρίου 2013
Εμφάνιση όλων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

DIMARXOS GLOSSIS KYPROS

Την Κύπρο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δέλτα Κος Γεώργιος Γλώσσης, ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συμμετάσχει και να χαιρετίσει τις εργασίες του 12ου Παγκύπριου Συνεδρίου Κοινοτήτων, που διοργανώθηκε στην Κοινότητα Παρεκκλησιάς της Επαρχίας Λεμεσού, την 2 Νοεμβρίου 2013.

Στο Συνέδριο απεύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Αντρέας Κιτρομηλίδης.

Το Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, γιατί παρέχει την ευκαιρία για γόνιμη συζήτηση, για απολογισμό των δράσεων, για επικαιροποίηση των προβλημάτων και ως βήμα για υποβολή εισηγήσεων αναφορικά με την προώθηση θεμάτων, που οι κοινοτάρχες αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Δήμαρχος Δέλτα στην εισήγησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων

• Στην ανταλλαγή και εφαρμογή καλών πρακτικών, για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση, πιο ώριμη, πιο αποδοτική και πιο χρήσιμη για τους πολίτες, που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και την Κύπρο.

• Στις εμπειρίες από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Ελλάδα (Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) σύμφωνα με τις οποίες, παρά τα όποια θετικά βήματα έγιναν, κινδυνεύουν να μείνουν μετέωρα, γιατί μπορεί οι τοπικές δομές να ισχυροποιήθηκαν και να οπλίστηκαν με αναπτυξιακό χαρακτήρα, μπορεί να καθιερώθηκαν θεσμοί διαφάνειας, λογοδοσίας και άμεσης συμμετοχής, αλλά δεν επιτεύχθηκε τελικά η πραγματική αποκέντρωση. Η αυτοδιοίκηση παραμένει ακόμη και σήμερα δέσμια της κεντρικής διοίκησης, εξαρτημένη από αυτήν στο βασικότερο πεδίο αναφοράς της, στο οικονομικό.

• Στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεσμός αποκέντρωσης της εξουσίας, ως μέσο δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών και ως διεκδικητής για τη διαμόρφωση μιας πορείας, που θα ενισχύει το πολύπλευρο κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες αλλά και η ποιότητα ζωής σε αυτές.

Στις διαπροσωπικές επαφές που είχε ο Δήμαρχος με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και των άλλων Κυπριακών Αρχών, ανέπτυξε τις απόψεις του για τη δημιουργία ενός κοινού πλαισίου, για την ενδυνάμωση των παραδοσιακά στενών δεσμών των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκηση Ελλάδος – Κύπρου , που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεών και θα ανοίξει δρόμους προς όφελος των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο