Προμήθεια υλικών οδοποιίας
17 Απριλίου 2015
Γιορτάστηκε ο Άι Γιώργης με την εκδήλωση «Η παράδοση στο ποτάμι»
20 Απριλίου 2015
Εμφάνιση όλων

Ξεκινούν την Τετάρτη 22/4 τα «Καλοχωρίτικα» αφιερωμένα στον Άη Γιώργη

kaloxoritika 20 4 2015

Με τετραήμερες εκδηλώσεις στις 22, 23, 24 και 25 Απριλίου προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιούνται και φέτος τα «Καλοχωρίτικα», πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, την Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου καθώς και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι, σύμφωνα με αφηγήσεις, ανεγέρθηκε το 1918 από στρατιώτες με εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε η ζωή των προσφύγων οι κάτοικοι συνήθιζαν να γιορτάζουν την μνήμη του Αγίου Γεωργίου με τοπικό πανηγύρι.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή όλων των φορέων, συλλόγων και εθελοντών του Καλοχωρίου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστεί η ετήσια πολιτιστική παραγωγή με παρουσιάσεις μουσικών, εικαστικών, χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου και του Κ.Α.Π.Η. καθώς επίσης και να φιλοξενηθούν χορευτικά σχήματα από άλλες περιοχές.

Για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την νεοσύστατη εκκλησιαστική χορωδία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου «Ο Άγιος Μόδεστος».

Στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονται και τα δύο Δημοτικά Σχολεία του Καλοχωρίου τα οποία παρουσιάζουν θεατρικά έργα, χορωδία, μουσική και χορευτικά τμήματα, δράσεις που ετοιμάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, οι αθλητικοί σύλλογοι του Καλοχωρίου συμμετέχουν παρουσιάζοντας την αθλητική παραγωγή μέσα από αγώνες ή παρουσιάσεις που αφορούν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μοντέρνο χορό και μπαλέτο, tae kwon do κ.λ.π.

Οι εκδηλώσεις επισφραγίζονται με μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που γίνεται ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία του χωριού με την παρουσίαση χορευτικών τμημάτων και ζωντανής ορχήστρας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

Τετάρτη 22 Απριλίου

18:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και Περιφορά της Εικόνας, με την Φιλαρμονική Καλοχωρίου και Αγήματος Νέων με Παραδοσιακές Στολές.

20:00 μ.μ. Εκκλησιαστική χορωδία “ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ”, Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας Πολιτιστικού Συλλόγου, Χορευτικό Τμήμα και Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου, Χορευτικό και Τμήμα Θεατρικής Αγωγής 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Πέμπτη 23 Απριλίου

7:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

10:30 π.μ. Διαγωνισμός Πίτας και Γλυκισμάτων στην Αίθουσα του Ναού.

11:30 π.μ. Παιδικοί Αγώνες Μπάσκετ του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος στην πλατεία του χωριού.

18:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Γεωργίου

19:00 μ.μ. Βραδιά Παράδοσης με τα Χορευτικά Τμήματα των ΚΑΠΗ Γυναικών – Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου και Φιλοξενούμενων Τμημάτων, Παραδοσιακό Γλέντι

Παρασκευή 24 Απριλίου

18:00 μ.μ. Εσπερινός

19:00 μ.μ. Παιδικά Τμήματα Χορού Πολιτιστικού Συλλόγου Α.Σ. Αρτέμιδα Καλοχωρίου, Α.Σ. “Ελπίδες” T.K.D. Καλοχωρίου και η φιλοξενούμενη Επίλεκτη Ομάδα Επιδείξεων της Αθλητικής Ομοσπονδίας T.K.D. – I.T.F. ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο 25 Απριλίου

11:00 π.μ. Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παιδικών Τμημάτων του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος στο Γήπεδο Καλοχωρίου.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο και Μπαζάρ Χειροποίητων Εκθεμάτων των Γυναικών στο χώρο του Γυναικείου ΚΑΠΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο