Προμήθεια πρέσσας
21 Απριλίου 2015
Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ.
21 Απριλίου 2015
Εμφάνιση όλων

Μ. Φωτόπουλος: «Το πραξικόπημα δε θα περάσει»

Xairetismos dimarxou 16 9 2014

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ προς στην Τράπεζα της Ελλάδος, με κατεπείγουσα ρύθμιση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Είναι μια μεθόδευση αντιδημοκρατική, πολιτικά απαράδεκτη, νομικά αντισυνταγματική και σφόδρα επιθετική για το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Το θεσμό που ζει την καθημερινότητα του πολίτη, που συμβάλλει όσο κανείς στην κοινωνική συνοχή ιδιαίτερα τώρα, στον καιρό της κρίσης.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι δήμαρχοι αποδείξαμε ότι είμαστε μπροστάρηδες στην εθνική προσπάθεια, με τη μείωση των πόρων που δέχθηκε η αυτοδιοίκηση. Όμως αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πείθει για εθνική προσπάθεια, αντίθετα παραπέμπει σε κυβερνητικό ναυάγιο.

Ο προγραμματισμός των Δήμων δεν μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Και οι χιλιάδες πολίτες με τις οικογένειές τους που εργάζονται και περιμένουν να πληρωθούν για να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν στη σκληρή κρατική φορολογία, δεν μπορεί να οδηγούνται σε απόγνωση επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση είναι ανεγκέφαλοι.

Αυτή τη στιγμή συντάσσομαι με τη στάση των επικεφαλής της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Πιστεύω ότι η στάση των δημάρχων της χώρας που θα προκύψει από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ θα είναι δυναμική απέναντι στη πρωτοφανή αυτή αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης. Το πραξικόπημα δε θα περάσει». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο