Προμήθεια διαφόρων εργαλείων πρασίνου
8 Ιουνίου 2015
Αποστολή παιδιών του Δήμου σε κατασκηνώσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2015
9 Ιουνίου 2015
Εμφάνιση όλων

Καθαρισμός της όχθης του Αξιού ποταμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

dt katharismos2

Με καθαρισμό της όχθης του Αξιού ποταμού και οικολογικά παιχνίδια γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Δέλτα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε απο το Τοπικό Διαμέρισμα Ανατολικού σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και το Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού.

Απο τις 10 το πρωϊ, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και εθελοντές προχώρησαν στον καθαρισμό, ενώ ακολούθησαν οικολογικά παιχνίδια με επιμέλεια του Φορέα Διαχείρησης, αγώνες ποδηλασίας, παρατήρηση πτηνών με τηλεσκόπιο και ενημέρωση για τα πουλιά του υδροβιότοπου. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπύρος Καρκαμάνης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα Γρηγόρης Ζάχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Δουζδαμπάνης.

“Το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας σπίτι, γι’αυτό είναι υπόθεση όλων. Το στοίχημα είναι ότι πρέπει να γίνει και μέριμνα όλων μας, τόσο των πολιτών όσο και της Διοίκησης. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να αποκτήσουμε μια διαφορετική κουλτούρα, που θα σέβεται το περιβάλλον. Στο Δήμο μας έχουμε ιδιαίτερο περιβαλλοντικό πλούτο, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλά επίπεδα. Το Δέλτα του Αξιού αλλά και ο ίδιος ο ποταμός είναι ένας μοναδικός θησαυρός.

Δράσεις όπως αυτή που έλαβε χώρα την Παρασκευή, θα είναι καλό να επαναλαμβάνονται κι άλλες φορές στη διάρκεια της χρονιάς. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, γιατί έτσι δημιουργούμε πολίτες με συνείδηση και υπευθυνότητα. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τους ανθρώπους του Φορέα, αλλά και τους χορηγούς των νερών και των καπέλων” δήλωσε ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος μετά το πέρας της εκδήλωσης.

dt katharismos1

dt katharismos3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο