«Συνάντηση με την παράδοση» στη Βραχιά, το Σάββατο 13 Ιουνίου
10 Ιουνίου 2015
Πρόσκληση για Οικονομική Επιτροπή
15 Ιουνίου 2015
Εμφάνιση όλων

Μ. Φωτόπουλος: “Η διά βίου μάθηση μπορεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες”

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Πρωτοβάθμις Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση” πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δέλτα.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω απο το θέμα ανέπτυξαν ο κ. Σταύρος Πιτσικάλης εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, η κ. Δήμητρα Δέδε απο τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), η κ. Σουζάνα Κυριακοπούλου απο το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και η κ. Γιούλη Γκόνου απο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος στο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι “η παιδεία και η διά βίου μάθηση είναι από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες που η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει. Οι δράσεις που ο Δήμος αναπτύσσει στους τομείς αυτούς αφορούν τον άνθρωπο σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Συνδέονται με τις πρωτοβουλίες και τα έργα που αναπτύσσει για την παροχή κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής και την τοπική ανάπτυξη. Στηρίζουν τη κοινωνική συνεκτικότητα του Δήμου με την διαμόρφωση κινήτρων που προσφέρουν στους δημότες ενημέρωση και γνώση και θα τους προτρέψουν να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Η παιδεία και η διά βίου μάθηση για ένα Δήμο σηματοδοτούν δράσεις που στηρίζουν τη δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στους δημότες και θα αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό της τρίτης ηλικίας από την ενεργό ζωή. Είναι δράσεις που ευαισθητοποιούν την τοπική κοινότητα σε πρωτοβουλίες εθελοντισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, αθλητισμού, προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν τον αδρανή πολίτη και να τον παρακινήσει σε συμμετοχή“.

Πλήθος ερωτημάτων ετέθησαν από τους συμμετέχοντες καλύπτοντας μια πλειάδα θεμάτων αναφορικά με την μη τυπική και την άτυπη μάθηση, τις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και των εκπαιδευτών ενηλίκων αλλά και με τις πιθανές συνέργειες του Δήμου Δέλτα με την ΕΕΤΑΑ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο