Μ. Φωτόπουλος: “Συνεργασία ναι, τετελεσμένα όχι”
23 Σεπτεμβρίου 2015
Απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας φυτών για τη Δ.Ε. Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα Έτους 2015.
25 Σεπτεμβρίου 2015
Εμφάνιση όλων

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη στο Δήμο Δέλτα

Πρόγραμμα πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις υλοποιεί ο Δήμος Δέλτα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες, εστιάζοντας στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, 65 ετών και άνω, υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Παιδείας του Δήμου Δέλτα.

Θα ξεκινήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Οι δομές που θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι τα κατά τόπους ΚΑΠΗ του Δήμου Δέλτα, εν ώρα λειτουργίας τους. Στόχος της δράσης είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό η Αντιδημαρχία στοχεύει να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες για το λόγο αυτό έχουν οριστεί περισσότερα του ενός σημεία διεξαγωγής του δωρεάν ελέγχου σακχαρώδη διαβήτη τα οποία στελεχώνονται με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο