Μ. Φωτόπουλος προς Εκπαιδευτικούς: «Να απολαμβάνετε τη δουλειά σας και να διεκδικείτε!»
5 Οκτωβρίου 2015
Προετοιμασία του ΣΤΟ Δήμου Δέλτα για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων πλημμυρών
6 Οκτωβρίου 2015
Εμφάνιση όλων

Αιμοδοσία στην Νέα Μαγνησία στις 10/10, για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα.

Στην Νέα Μαγνησία συνεχίζεται το Σάββατο 10/10, στο Θεατράκι, ο χειμερινός κύκλος αιμοδοσίας για την τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα. Οι προσδοκίες για αύξηση της προσέλευσης είναι ακόμη μεγαλύτερες, μετά την περσινή μεγάλη αντπόκριση των κατοίκων του Δήμου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον κύκλο των εαρινών αιμοδοσιών του 2015 στις Δημοτικές Κοινότητες, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα η Τράπεζα Αίματος του δήμου να ενισχυθεί κατά 319 φιάλες.

          Μάλιστα, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε αποθεματικό αίματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να βοηθηθούν όλοι όσοι βρεθούν σε ανάγκη. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του δήμου Δέλτα χορήγησε τις απαραίτητες φιάλες σε όλους τους δημότες που χρειάστηκαν αίμα, για τα οικεία τους πρόσωπα.

 

Πρόγραμμα αιμοδοσιών

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Θεατράκι Ν.Μαγνησίας από 9.30-13.00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Κ.Α.Π.Η. Νέων Μαλγάρων, από 9.30–13.00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου από 9.30-13.00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Δημ. Κατάστημα Καλοχωρίου από 9.30-13.00μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Κτίριο Χορευτικού Χαλάστρας, από 9.30π.μ.–13.00μ.μ.

 

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΑ:

•          Επιβεβαιώνεται έτσι η καλή σου υγεία μέσω του κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου του αίματός σου.

•        Προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή για την ευαισθητοποίηση και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύεις.

•        Εξάλλου, υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

•        Η κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα μέσω του εθελοντισμού δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (για την στιγμή της ανάγκης για όποιον και όποτε το χρειαστείς) και υπερηφάνειας (για την συμμετοχή σου) και καθιστά την χώρα μας αυτάρκη και ανεξάρτητη.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα αυτής της πράξης, πιστεύουμε ότι στις αιμοδοσίες που θα ακολουθήσουν θα έχουμε εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και καλούμε:

•        Τους συμπολίτες μας που δανείστηκαν αίμα από την Τράπεζα του Δήμου μας για οικεία τους πρόσωπα, να το επιστρέψουν, προσερχόμενοι οι ίδιοι ή στέλνοντας αντικαταστάτη τους.

•        Τους /τις ενεργούς μας αιμοδότες να προσέλθουν για άλλη μια φορά.

•        Τους νέους και τις νέες να ενεργοποιηθούν, για να εμπλουτιστεί η τράπεζά μας με «Νέο Αίμα»,

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης:

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα (εξαιρουμένων των εγκύων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά απ΄αυτήν), ηλικίας 18-65. Η ποσότητα του αίματος που δίνεται είναι 350-450 cc. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε λίγες ώρες με τη λήψη υγρών και αναπληρώνεται πλήρως σε μικρό χρονικό διάστημα. Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι: για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο. Πριν την Αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο