Στέγαση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
9 Νοεμβρίου 2015
Προσαύξηση ρυθμισμένων δόσεων Ν 4321/15 (για τις 100 δόσεις)
9 Νοεμβρίου 2015
Εμφάνιση όλων

Δημιουργική απασχόληση ατόμων με αναπηρία στο Δ. Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα στήριξε το φετινό καλοκαίρι το σημαντικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, που χρηματοδότησαν και υλοποίησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΕΛΙΞ». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε, επίσης, στους Δήμους Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη και Ελευσίνας – Ασπροπύργου στην Αττική. 

 

151109 pic1         

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά στις κοινωνίες με κάθε τρόπο, παρά τα οικονομικά πενιχρά μέσα. Πιστεύω ότι σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΕΛΙΞ θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα σε  παιδιά και νέους με αναπηρία να ζήσουν το δικό τους καλοκαίρι. Η διαπίστωση ότι αρκετά παιδιά παρουσιάζουν μια βελτίωση στις δεξιότητες και τη συμπεριφορά τους χρόνο με το χρόνο, μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς αποδεικνύει την αξία του προγράμματος. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς ιδιαίτερα τη διοίκηση της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και τους μικρούς πολύτιμους ευεργέτες της δύσκολης εποχής μας, τους επιχειρηματίες που στηρίζουν κοινωνικές και άλλες δράσεις του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος. 

151109 pic2

Σκοπός των δράσεων ήταν η προσφορά δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά και νέους με αναπηρίες τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσω ενός δομημένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Το καθημερινό πρόγραμμα περιείχε δραστηριότητες με κατασκευές και εικαστικά, καθώς και ομαδικά παιχνίδια με εθελοντές.

Η ενασχόλησή τους με τη ζωγραφική, τον αθλητισμό, το θεατρικό παιχνίδι βοήθησε τα παιδιά να αναπτυχθούν γνωστικά και συναισθηματικά, συμβάλλοντας στις δεξιότητες λεπτής και αδρής κινητικότητας και ενισχύθηκε η φαντασία τους.

          Το καινοτόμο στοιχείο του προγράμματος ήταν η απασχόληση στο παιδαγωγικό αυτό πρόγραμμα εθελοντών από διάφορες χώρες, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των ειδικών παιδαγωγών, απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά και τους νέους των ειδικών σχολείων για ένα μήνα, κατά τη θερινή περίοδο.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δέλτα το προσεχές διάστημα πρόκειται να διοργανώσει αντίστοιχες δράσεις, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών της περιοχής, που ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για ενεργό συμμετοχή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο