Ξεκινούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Δέλτα
11 Απριλίου 2016
Πρόγραμμα ψεκασμών της ΠΚΜ για τα κουνούπια σε Διαβατά, Καλοχώρι και Ανατολικό
12 Απριλίου 2016
Εμφάνιση όλων

Ευθ. Φωτόπουλος για οδοποιία: «Κάνουμε πρωτόγνωρο έργο, έχουμε δρόμο ακόμη»

Έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 1,05 εκατ. ευρώ υλοποίησε το 2015 ο Δήμος Δέλτα. Συνολικά, από το Σεπτέμβριο 2014 ασφαλτοστρώθηκαν 9.555 μέτρα οδών μέσα στις Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Δέλτα. Ανάλογο έργο περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό της Τεχνικής υπηρεσίας για το 2016.

Σημειώνεται ότι για τις οδούς που συνδέουν τις Δημοτικές Κοινότητες, η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Ε. Φωτόπουλος δήλωσε τα εξής: «Παραλάβαμε ένα οδικό δίκτυο σε κακό χάλι. Δίκαια οι πολίτες διαμαρτύρονταν και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Εμείς, μέσα σε 1,5 χρόνο υλοποιήσαμε έργα οδοποιίας που είχαν να τα δουν χρόνια οι πολίτες του Δήμου μας. Μπορεί κάποιοι να ανησυχούν –και δεν το κρύβουν- γιατί η διοίκησή μας υλοποιεί ένα πρωτόγνωρο έργο, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Ήδη για το 2016 προγραμματίζουμε έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 908.000 ευρώ. Με πολλή δουλειά και αρκετές δυσκολίες, έχοντας έλλειψη προσωπικού για την κάλυψη ενός τόσο εκτεταμένου Δήμου, η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και τη δημοτική μας ομάδα για το καλό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων δεν έχουν γίνει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο “Αποχετευτικά δίκτυα – καταθλιπτικοί αγωγοί & εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων”, ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την λειτουργικότητα των οικισμών και για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, έχει ασφαλτοστρωθεί το 75% του έργου στα Ν. Μάλγαρα και το 50% του έργου στα Κύμινα, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Π. Σάκα, μετά το Πάσχα θα ασφαλτοστρωθούν οι υπόλοιπες επιχωματώσεις στις οδούς όπου γίνεται έργο αποχέτευσης.

Επίσης, στο Ανατολικό, όπου το έργο της αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί, γίνεται έλεγχος φρεατίων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα και μετά από περίπου 20 μέρες οι κάτοικοι θα μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.

SINDOS

DIAVATA

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο