Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών σε Σίνδο, Καλοχώρι, Δέλτα Αξιού – Γαλλικού και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
15 Ιουνίου 2016
Ένα βραβείο για την Τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα
15 Ιουνίου 2016
Εμφάνιση όλων

Δήλωση του Δημάρχου Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλου για την ένταξη του Λυκείου Διαβατών στο νέο ΕΣΠΑ

ESPA«Με πολύ αγώνα της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του Δήμου μας, καταφέραμε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για να εντάξουμε το Λύκειο Διαβατών στην προκήρυξη ανέγερσης των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Δέλτα και εν προκειμένω της σχολικής στέγης.

Το υπό ανέγερση 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μαγνησίας, το υπό ανέγερση 2ο Δημοτικό στη Ν. Μαγνησία, η ολοκλήρωση των 6 αιθουσών για το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Ν. Μαγνησία) που δίνονται το Σεπτέμβρη σε λειτουργία, το υπό κατασκευή 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου και το υπό δημοπράτηση έργο ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας και απόδειξη της συστηματικής και αποτελεσματικής δουλειάς που κάνουν οι Υπηρεσίες και η Διοίκηση. Και συνεχίζουμε προετοιμάζοντας κι άλλα σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνεργασία». Με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος την είδηση της ένταξης της ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την ένταξη υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.144.000 ευρώ και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε δυο χρόνια, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Δέλτα.

Το υπό ανέγερση Λύκειο αποτελείται από δύο κτίρια που περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο με τις αποθήκες και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων , ισόγειο (διοίκηση, χώροι υγιεινής, βιβλιοθήκη), α’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), β’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια). Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου.

Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και το εμβαδό του Λυκείου είναι 2.192 τ.μ.

Το Λύκειο Διαβατών εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο