Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα την Παρασκευή 24/3 στις 13.30
23 Μαρτίου 2017
Ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2017
24 Μαρτίου 2017
Εμφάνιση όλων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα για τα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα κατά τη συνεδρίαση της 21 Μαρτίου 2017 και μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου, εκφράζοντας την αντίθεση του σώματος σε ενδεχόμενη υποβάθμισή τους και ζητώντας την ενίσχυση και την περαιτέρω αναβάθμισή τους με ιατρικό προσωπικό. Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα ομόφωνα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε πιθανό σχεδιασμό υποβάθμισης των Κέντρων Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας και ζητούν από την πολιτεία την ενίσχυση και την περαιτέρω αναβάθμισή τους με ιατρικό προσωπικό.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της 21/3/2017 για τον ανασχεδιασμό του δημοσίου συστήματος υγείας που προωθεί η κυβέρνηση, σε σχέση με τα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας επισημάνθηκε ότι ενδεχόμενη υποβάθμιση, πολύ δε περισσότερο κατάργηση, των συγκεκριμένων Κ.Υ.:

  • Θα υποβαθμίσει συνολικά την ποιότητα ζωής στο Δήμο Δέλτα και στις όμορες αυτού περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα Κ.Υ.»
  • Θα πλήξει την ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών
  • Θα μετατοπίσει την εξυπηρέτηση μεγάλων τμημάτων πληθυσμού –άνω των 100.000 ανθρώπων- στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επιβαρύνοντάς τα υπέρμετρα

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο