Ραντεβού προσφοράς και αλληλεγγύης με εθελοντική αιμοδοσία στο Καλοχώρι την Κυριακή 14/5
9 Μαΐου 2017
Στέγαση Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Δέλτα
11 Μαΐου 2017
Εμφάνιση όλων

Υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017-ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εργασίας.  

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ πρέπει:

  1. ο αιτών να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της αντίστοιχης επιλογής που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.
  2. Οι αιτούντες και οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ να επιλέξουν και τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής από όπου επιθυμούν να εξυπηρετούνται, από σχετική λίστα επιλογών που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων των Δήμων και των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τους δικαιούχους.

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δέλτα ενημερώνει τους δημότες που είναι δικαιούχοι ΚΕΑ και επιθυμούν να ενταχθούν στα ΤΕΒΑ, να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία ηλεκτρονικά ή στο ΚΕΠ ή να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2313-305920 της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο