Διακοπή υδροδότησης στις 20/7 στα Ν. Μάλγαρα για καθαρισμό του υδατόπυργου
18 Ιουλίου 2017
Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
20 Ιουλίου 2017
Εμφάνιση όλων

Καμπάνια ανακύκλωσης γυαλιού στο Δήμο Δέλτα

Καμπάνια ανακύκλωσης με ενημέρωση των επαγγελματιών των Δημοτικών Ενοτήτων Αξιού και Χαλάστρας (Δ.Κ. Ν. Μαλγάρων, Κυμίνων, Βραχιάς, Χαλάστρας, Ανατολικού) ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι, στη Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου (Δ.Κ. Διαβατών, Ν. Μαγνησίας, Σίνδου και Καλοχωρίου). Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωποι της ΕΕΑΑ ενημέρωσαν τους επαγγελματίες εστίασης για τον σωστό τρόπο συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών και συγκεκριμένα του γυαλιού.

Η ανακύκλωση αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές και περιλαμβάνουν το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, το πλαστικό, αλλά και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αντιμετωπίζει την ευθύνη των πολιτών με ενίσχυση της εκπαίδευσής τους ώστε να αποκτήσουν ‘’παιδεία ανακύκλωσης’’. Διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για την εκμάθηση της σωστής χρήσης των μπλε κάδων, ειδικές εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά, ενημερωτικές καμπάνιες, διανομή ενημερωτικού υλικού, αλλά και πλήθος προωθητικών ενεργειών και τοπικών δράσεων, σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο