Ευθ. Φωτόπουλος: «Εξαιρετικές οι επιδόσεις της Γραμμής Νοιάζομαι»
25 Σεπτεμβρίου 2017
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 28/9
28 Σεπτεμβρίου 2017
Εμφάνιση όλων

«Ενημερωθείτε και επωφεληθείτε από τα μειωμένα δημοτικά τέλη»

Ο Δήμος Δέλτα είναι ο Δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα στις κατοικίες και δεύτερος με τα χαμηλότερα στα καταστήματα

Σχετικά με τα νέα μειωμένα -σε πολλές περιπτώσεις- δημοτικά τέλη, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από λίγους μήνες, πήραμε μια απόφαση κοινωνικού χαρακτήρα και εξορθολογισμού των δημοτικών τελών, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στους πολίτες. Καθιερώσαμε ενιαίο χαμηλό συντελεστή Δημοτικού Φόρου για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αποφασίσαμε απαλλαγές κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τον αγροτοκτηνοτροφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης, αποφασίσαμε το 20% των δημοτικών τελών να κατευθύνεται στην κάλυψη των αναγκών για τα σχολεία. Παρά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, που ασφαλώς πλήττει και το δικό μας Δήμο, παράλληλα με την εκχώρηση από το κράτος αρμοδιοτήτων τις οποίες πρέπει να καλύψουμε με ίδιους πόρους, επιλέξαμε να μην επιβαρύνουμε το δημότη κι έτσι καταφέραμε ο Δήμος Δέλτα να είναι και πάλι ο Δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα στις κατοικίες και δεύτερος χαμηλότερος στα καταστήματα.

Ήταν μια απόφαση με αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Θέλουμε η κοινωνία να ανταποκριθεί σε αυτή την απόφαση, να «πιάσει τόπο». Καλώ λοιπόν τους δημότες, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, να ενημερωθούν και να επωφεληθούν από τα νέα μειωμένα δημοτικά τέλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο