«Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι» την Κυριακή 17/12 στη Σίνδο
12 Δεκεμβρίου 2017
Ανάβει χριστουγεννιάτικο δέντρο σε Ν. Μαγνησία, Διαβατά, Καλοχώρι (15-17/12) και Βραχιά (23/12)
13 Δεκεμβρίου 2017
Εμφάνιση όλων

Εγκαίνια παιδικής χαράς στα Διαβατά από το Δήμαρχο Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλο

Τη νέα αναπλασμένη και πιστοποιημένη παιδική χαρά επί των οδών 3ης Σεπτεμβρίου με Παπάγου και Σοφούλη, στη Δημοτική Κοινότητα Διαβατών, εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών Κατερίνα Μιχελή. Παρόντες στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σκουλαριώτης και Π. Σάκας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σίνδου Δ. Γκαμανής, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» Ρ. Σουλάκη και ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης Χρ. Αντώντσιος, στελέχη των ΕΛΠΕ, της αυτοδιοίκησης, μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Διαβατών και κάτοικοι της περιοχής.

Η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια». Οι εργασίες ανάπλασης και οι παρεμβάσεις στην εν λόγω παιδική χαρά βασίστηκαν στις γενικές αρχές σχεδιασμού με σκοπό την πιστοποιημένη λειτουργία της, όπως επιβάλλει πλέον η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τον ηλεκτροφωτισμό, την προμήθεια δαπέδων ασφαλείας και αστικού εξοπλισμού και τη διαμόρφωση διάβασης ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΕΛΠΕ, την Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, κ. Ράνια Σουλάκη, και τον Διευθυντή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, κ. Χρ. Αντώντσιο, εξέφρασε τη χαρά του «γιατί παραδίδουμε στην κοινωνία των Διαβατών, στα παιδιά και στις οικογένειες, μια ολοκαίνουρια παιδική χαρά». «Πέρσι, εγκαινιάσαμε πάλι εδώ στα Διαβατά το ανακατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου, έργο που πραγματοποιήθηκε επίσης με τη βοήθεια του Ομίλου ΕΛΠΕ» είπε, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική βοήθεια για τους Δήμους σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που πλήττει και την αυτοδιοίκηση όχι θεωρητικά, αλλά με τον πιο πρακτικό τρόπο: με μειωμένη κατά 75% την οφειλόμενη κρατική χρηματοδότηση, γεγονός που εμποδίζει να γίνουν έργα.

«Παρ’ ολ’ αυτά εμείς καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και καταφέρνουμε να κάνουμε πρωτόγνωρο έργο: στη σχολική στέγη, στην οδοποιΐα, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών» είπε, ενώ αναφέρθηκε στο προγραμματισμό έργων για τις παιδικές χαρές: «Με τη χορηγία των ΕΛΠΕ και την εποπτεία του Δήμου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανάπλαση μιας παιδικής χαράς στο Καλοχώρι και την κατασκευή μίας νέας στη Νέα Μαγνησία, οι οποίες εύχομαι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό και να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες».

Ανακοίνωσε επίσης ότι Δήμος βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης έργου 807.000 ευρώ για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών ή ανάπλαση υφισταμένων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με στόχο την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα τα οποία επιβάλλει η νομοθεσία.

«Η καλή συνεργασία της Διοίκησης ενός Δήμου με την επιχειρηματική κοινότητα μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες. Όχι μόνο σε χορηγικό επίπεδο αλλά και σε θέματα εταιρικής ευθύνης, θέματα περιβάλλοντος, καινοτομίας και καλών πρακτικών» κατέληξε.

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια των δήμων για την δημιουργία μίας πόλης με ανθρώπινο πρόσωπο» τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, κ. Χρ. Αντώντσιο.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών Κ. Μιχελή στο σύντομο καλωσόρισμά της είπε ότι «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνονται έργα στην περιοχή μας, μια περιοχή που επί δεκαετίες δεχόταν μόνο υποβάθμιση. Γνωρίζουμε της δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως γνωρίζουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Δήμου μας για να γίνονται έργα», ευχαριστώντας το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Όμιλο ΕΛΠΕ.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο