Κατατέθηκε αίτηση χρηματοδότησης για το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σίνδου
14 Φεβρουαρίου 2018
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 21/2/2018
16 Φεβρουαρίου 2018
Εμφάνιση όλων

Καθαρή Δευτέρα στο Δήμο Δέλτα με εκδηλώσεις κοντά στη φύση και στη λαϊκή παράδοση

Με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη άμεση σχέση της περιοχής με το φυσικό περιβάλλον και τη λαϊκή παράδοση, θα γιορτάσει ο Δήμος Δέλτα την Καθαρή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, στις 19 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.30, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και το Λαογραφικό Σύλλογο Σίνδου “Ο Ρόδακας” θα γιορταστούν τα Κούλουμα με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων, χορούς της Μακεδονίας, αναπαράσταση εθίμων. Εκτός από τον «Ρόδακα», θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εβριτών Σερρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωμνιωτών Άγιος Νικόλαος. Τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Σίνδου θα διανέμουν παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.

Λίγο πιο έξω, κοντά στη θάλασσα, από τις 11.00 το πρωί στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων (9ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών), η «Δράση για την Άγρια Ζωή» υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Καθαρή Δευτέρα στη Δράση». Η εκδήλωση είναι ένα κάλεσμα στον κόσμο να γιορτάσει εκεί με φασολάδα, λαγάνα και πέταγμα χαρταετού. Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει η απελευθέρωση πουλιών που ολοκλήρωσαν την αποθεραπεία τους στο Σταθμό.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι μια μέρα στενά συνδεδεμένη με την ορθόδοξη λαϊκή μας παράδοση, μιας και ξεκινά η Μεγάλη Σαρακοστή, αλλά και με τη φύση καθώς είναι μια μέρα που ο κόσμος αφήνει τις πόλεις και κατευθύνεται στην ύπαιθρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και να προσκαλέσω τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας και να ζήσουν μια εμπειρία βιωματική, τόσο στην αυλή του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου όσο και στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων».

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο