Ξεκινούν στις 19/4 τα Καλοχωρίτικα 2018 αφιερωμένα στον Άη Γιώργη
18 Απριλίου 2018
Ανακοίνωση από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα
19 Απριλίου 2018
Εμφάνιση όλων

Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες για μαθητή του ΓΕ.Λ. Αξιού!

 Το πρώτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018 στη Φωτογραφία απέσπασε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του ΓΕ.Λ. Αξιού, Γιώργος Ρόμπας, ο οποίος αποτύπωσε με το φωτογραφικό φακό την αγωνία για το νέο, τον προβληματισμό και τη μελαγχολία για ό,τι αφήνει πίσω του το πρόσωπο που αναγκάζεται να ξενιτευτεί, καθώς το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μια ξενιτιά η πατρίδα σου».

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον μαθητή του ΓΕΛ Αξιού για τη διάκριση αυτή που έχει πανελλήνιο χαρακτήρα. Μπορεί οι τέχνες να μην έχουν τη μαζικότητα του αθλητισμού, αυτό ωστόσο δεν μειώνει σε τίποτε την πρωτιά. Είναι αξιέπαινο το σχολείο που συμμετείχε στους Αγώνες, οι εκπαιδευτικοί όπως και οι γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν το δρόμο των τεχνών. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το μεγαλείο των πολιτισμών στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπως της Αθήνας του Περικλή, ο αιγυπτιακός πολιτισμός κ.ά., είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη των τεχνών. Γιατί οι τέχνες προάγουν το ήθος, τις δεξιότητες, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Τους αγώνες διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και με τη συμμετοχή 600 τουλάχιστον μαθητών από 37 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας. Στους Αγώνες Τέχνης οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video. Η κριτική επιτροπή για κάθε κατηγορία ήταν τριμελής και αποτελούνταν από εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών, με αδιαμφισβήτητο κύρος και αξία.

Η φωτογραφία του μαθητή του ΓΕΛ Αξιού Γιώργου Ρόμπα που κέρδισε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικού Αγώνες.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο