Τιμητική Ετικέτα eTwinning για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας
24 Απριλίου 2018
Το Χορευτικό Χαλάστρας γιορτάζει 40 χρόνια από την ίδρυσή του
27 Απριλίου 2018
Εμφάνιση όλων

Ευθ. Φωτόπουλος για μετρό: «Από πότε ο Δήμος Δέλτα δεν περιλαμβάνεται στη δυτική Θεσσαλονίκη;»

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό για την επέκταση του μετρό στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αλήθεια, από πότε ο Δήμος Δέλτα δεν περιλαμβάνεται στη δυτική Θεσσαλονίκη; Θεωρούμε αδιανόητο να πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις και σχεδιασμοί υποτίθεται χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για την επέκταση του μετρό πέραν της βασικής γραμμής, στη δυτική Θεσσαλονίκη, και να μην προσκαλείται ο Δήμος μας.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η συζήτηση για τις δημόσιες συγκοινωνίες διεξάγεται πάλι για μια περιοχή από την Καλαμαριά μέχρι το Κορδελιό και όχι στη μητροπολιτική διάσταση της Θεσσαλονίκης, δηλαδή από το Δήμο Θερμαϊκού έως και το Δήμο Δέλτα. Δεν μπορεί ο Δήμος μας να μένει εκτός ενώ, πέρα από τον τοπικό πληθυσμό, περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας, τη ΒΙΠΕ Σίνδου και την ΑΒΣ Καλοχωρίου, το μεγαλύτερο παραγωγικό κορμό της Βόρειας Ελλάδας. 

Πολύ περισσότερο που όπως έχει διακηρυχθεί επίσημα από την κυβέρνηση και από τους αρμόδιους φορείς οι δημόσιες συγκοινωνίες θα αναδιοργανωθούν και θα ανακατανεμηθούν, έτσι ώστε μετρό, λεωφορεία και όποιες άλλες συγκοινωνίες προκύψουν, να αποκτήσουν συνδυαστικό χαρακτήρα, με σκοπό την ολοκληρωμένη αστική κινητικότητα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πριν από λίγες ημέρες στείλαμε επιστολή στον πρόεδρο της Αττικό Μετρό με αφορμή την εκδήλωση έναρξης της διαβούλευσης για τη χωροθέτηση των σταθμών και την πλήρη επικαιροποιημένη χάραξη της επέκτασης του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16-4-2018, την οποία πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα. Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση και τα ερωτήματα που θέτουμε παραμένουν αναπάντητα.

  • Γιατί στο σχεδιασμό για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνεται σταθμός στα Διαβατά; Ή στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου;
  • Πως θα εξυπηρετείται ο Δήμος Δέλτα με το νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό;

Οι κάτοικοι του Δήμου Δέλτα και όσοι εργάζονται σ’ αυτόν, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και οι όποιες διεργασίες δεν πρέπει να οδηγήσουν ξανά σε κολοβούς σχεδιασμούς».

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο