Συνεδριάζει για τον “Κλεισθένη” το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 4/5
3 Μαΐου 2018
To 5o Ανοιξιάτικο Παιδικό Αντάμωμα στα Ν. Μάλγαρα στις 6/5
4 Μαΐου 2018
Εμφάνιση όλων

Από τη Ν. Μαγνησία και Σίνδο ξεκινούν 5 και 6/5 οι εαρινές αιμοδοσίες για την Τράπεζα Αίματος

Με πρώτη στάση στη Ν. Μαγνησία, το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, από τις 9.30 έως τις 13.00 στο Θεατράκι, ξεκινά ο εαρινός κύκλος αιμοδοσιών για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού.

Το πλήρες πρόγραμμα των αιμοδοσιών έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5 – 9.30-13.00 ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5  – 9.30-13.00 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΝΔΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/5  -16.00-20.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5 – 9.30-13.00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/5 –  16.00-20.00 ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5 – 9.30-13.00 ΚΑΠΗ ΝΕΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα τιμήθηκε τον Ιούνιο 2016 από τους Διευθυντές των Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης «για τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και για την πολύτιμη συμβολή του στη διάδοση της ιδέας του εθελοντή αιμοδότη», δεδομένου ότι προσφέρει μεγάλο αριθμό φιαλών στα νοσοκομεία της πόλης.

«Ξεκινά αύριο το ραντεβού της ανθρωπιάς στο Δήμο Δέλτα, με τον εαρινό κύκλο αιμοδοσιών. Έξι αιμοδοσίες δίπλα μας, κοντά στο σπίτι μας, για να διευκολύνουμε τους αιμοδότες να προσφέρουν στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Είναι πολύ ευχάριστο που κάθε φορά στις αιμοδοσίες συγκεντρώνουμε μεγάλο αριθμό φιαλών και μπορούμε να εξυπηρετούμε καθημερινά συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να διαθέσουμε μισή ώρα από την καθημερινότητά μας για να προσφέρουμε μία φιάλη αίμα! Καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο: είτε δίνοντας οι ίδιοι αίμα είτε να ενημερώσουν με όποιο τρόπο μπορούν για το πρόγραμμα των αιμοδοσιών ώστε να ξέρει καθένας πότε θα έρθει η κινητή μονάδα κοντά στον τόπο κατοικίας του» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου γιατί ο στόχος είναι ιερός, έχει να κάνει με την αγωνία για ζωή των συνανθρώπων μας. Θέλω να πιστεύω ότι και αυτή τη φορά η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη» δηλώνει η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Νικολτζούκη, καλώντας τους συμπολίτες που δανείστηκαν αίμα από την Τράπεζα του Δήμου να το επιστρέψουν, προσερχόμενοι οι ίδιοι ή στέλνοντας αντικαταστάτη τους, τους ενεργούς αιμοδότες να προσέλθουν για άλλη μια φορά και τους τους νέους και τις νέες να ενεργοποιηθούν, για να εμπλουτιστεί η Τράπεζα.

 ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΑ:

 • Βρίσκεσαι σε προστασία δεδομένου ότι είσαι συνεχώς σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και επιβεβαιώνεται έτσι η καλή σου υγεία.
 • Η κάλυψη των αναγκών με πραγματικά εθελοντικά προσφερόμενο αίμα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (για την στιγμή της ανάγκης για όποιον και όποτε το χρειαστείς) και υπερηφάνειας (για την συμμετοχή) και καθιστά την χώρα μας αυτάρκη και ανεξάρτητη.
 • Γιατί ο εθελοντής αιμοδότης είναι άνθρωπος ευαισθητοποιημένος και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
 • Προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή σου
 • Εξάλλου, υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος αιμοδότης:

 • Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα (εξαιρουμένης της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά), ηλικίας 18-65 ετών μπορεί να δώσει αίμα.
 • Η ποσότητα του αίματος που δίνει είναι 350-450 cc.
 • Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε λίγες ώρες με λήψη υγρών.
 • Τα συστατικά του αίματος αναπληρώνονται πλήρως σε μικρό χρονικό διάστημα.
 • Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο.
 • Πριν την Αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα.
 • Οι εξετάσεις που προηγούνται εξασφαλίζουν την υγεία τόσο του δότη, όσο και του λήπτη.
 • Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο