Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 13/6/2018
8 Ιουνίου 2018
Νέοι κάδοι απορριμμάτων ενισχύουν το έργο της καθαριότητας στο Δήμο Δέλτα
8 Ιουνίου 2018
Εμφάνιση όλων

Εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον στη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου τη Δευτέρα 11/6

Με εκπαιδευτικές δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των παιδιών, η Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., στο χώρο της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  • 5:00μ.μ.6:30μ.μ. Χειροτεχνία και ζωγραφική με θέματα από τη φύση – φτιάχνουμε το «Δάσος της ζωής» (τρισδιάστατη κατασκευή για παιδιά) με την καθοδήγηση της βιβλιοθηκονόμου
  • 6:30μ.μ – 8:00μ.μ. Διαδραστικό παιχνίδι από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Μετρώ το οικολογικό μου αποτύπωμα» με την σκηνοθέτιδα Σοφία Κυπριανίδου (8-12 ετών)
  • Έκθεση βιβλίου για παιδιά και ενήλικες με θέματα από το περιβάλλον

Στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

  • Έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα το περιβάλλον από το Τμήμα Εικαστικών του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου με υπεύθυνο εικαστικό τον κ. Χάρη Μητρούση
  • Μηνύματα για το περιβάλλον από την Ε’ τάξη του Β’ Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου
  • Θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για μπαταρίες, λαμπτήρες φωτισμού, χαρτιού και πλαστικού στους οποίους το κοινό μπορεί να ανακυκλώνει.

Για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η συνοδεία τους από το γονιό ή τον κηδεμόνα και δήλωση τηλεφώνου επικοινωνίας στην Βιβλιοθήκη κατά την είσοδο του παιδιού για την περίπτωση ανάγκης. Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής 2310755483.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο