Πραγματοποιήθηκε στη Χαλάστρα ενημερωτική συνάντηση για το Κτηματολόγιο
5 Ιουλίου 2018
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 10/7/2018
6 Ιουλίου 2018
Εμφάνιση όλων

Ευθ. Φωτόπουλος: «Όχι στα πλευρικά διόδια- Να αλλάξει ο σχεδιασμός»

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους κόμβους Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας, ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εάν, όπως ισχυρίζονται, τα πλευρικά διόδια αποτρέψουν τους οδηγούς βαρέων οχημάτων και ΙΧ να παρακάμπτουν τα διόδια περνώντας κατά εκατοντάδες καθημερινά μέσα από τα χωριά μας, το ενδοδημοτικό οδικό δίκτυο και τις κατοικημένες περιοχές, κάτι που είναι επικίνδυνο για παιδιά και τους πεζούς εν γένει και καταστρέφει το οδόστρωμα, θα είναι ενδεχομένως κάτι θετικό.

Ούτως ή άλλως η αποτροπή είναι ένα αίτημα το οποίο θέτουμε με επιμονή από το 2014 σε κάθε αρμόδιο υπουργό και Υπηρεσία. Φυσικά εμείς δεν προτείναμε πλευρικά διόδια ως λύση αλλά τη μετακίνηση των διοδίων κατά 1,5 χιλιόμετρο προς Αθήνα, όμως δεν εισακουστήκαμε από τα αρμόδια Υπουργεία –είναι γνωστό ότι η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς δεν ακούει καθόλου την αυτοδιοίκηση.

Πέραν τούτων, θα περιμέναμε να ακούσουμε τους αρμόδιους υπουργούς να ανακοινώνουν ταυτόχρονα και την διά βίου πλήρη απαλλαγή των μονίμων κατοίκων και των εργαζομένων στο Δήμο μας από την καταβολή των διοδίων. Γιατί οι αρμόδιοι όταν σχεδιάζουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δημότες μας περνούν καθημερινά από το σημείο πολλές φορές για να πάνε και να έρθουν στη δουλειά τους, στις αγροτικές εργασίες τους και όχι μόνο. Διότι, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ψαράδες στις καθημερινές τους μετακινήσεις ούτε με μισό ευρώ! Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο.  

Και πρέπει να επισημάνω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ζητούμε. Το κάναμε εγγράφως ευθύς μόλις ανακοινώθηκε ο νέος σχεδιασμός των διοδίων επί της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας Οδού. Είναι ένα λογικό αίτημα το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στη Θράκη και στην βόρεια Αττική

Σήμερα θα θέσω το θέμα στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ και θα ζητήσω συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη. Καλούμε τους αρμόδιους να ακούσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και να επανεξετάσουν το σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, μιας και με τις αποφάσεις τους φορτώνουν το Δήμο μας με 4 σταθμούς διοδίων!»

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο