Από 1/11/2018 αρχίζει η τροφοδοσία της Χαλάστρας με φυσικό αέριο
27 Ιουλίου 2018
Από 1-7/8 φέρνουμε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα
27 Ιουλίου 2018
Εμφάνιση όλων

Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο στις 22-25/8 !

Από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου και με τη συμμετοχή 8 ορχηστρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί φέτος το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και με μια μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Σίνδου υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Μίλτου Πολυχρονίδη.

Στον 21ο χρόνο του, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, έχει διαγράψει σημαντική παρουσία όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, γεγονός που υπογραμμίζεται με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).

«Το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αλλά και μια εμπειρία ζωής για όσους συμμετέχουν και όσους το απολαμβάνουν ως θεατές. Νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη και όλα αυτά σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τη μουσική συνιστούν μια πρωτότυπη και υπέροχη συναναστροφή των νέων παιδιών μας με άλλες κουλτούρες και άλλα χαρακτηριστικά, μια συναναστροφή αξέχαστη που προάγει τη φιλία μεταξύ των λαών. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών της άλλης Ελλάδας που αγωνίζεται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων καθημερινά για να πετύχει το καλύτερο, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Θέλω να καλέσω τους δημότες μας αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ κα να απολαύσουν την εξαιρετική ορχήστρα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Ο Δήμος Δέλτα μέσω του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού στηρίζει προσπάθειες όπως αυτή του Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, το οποίο βέβαια έχει καταφέρει να γίνει ένας σπουδαίος θεσμός στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Είναι η κορωνίδα των εκδηλώσεων και των δράσεών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αποτελεί μια γιορτή που ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας, δικτυώνοντας τους νέους καλλιτέχνες μας με ομότεχνούς τους από όλη την Ευρώπη» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Δημήτρης Χαλκίδης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών ξεκίνησε το 1998 με τη χαρακτηριστική φράση «Η μουσική μας ενώνει». Πολύ σύντομα, μέσα από τη μουσική, ενώθηκε με σημαντικές αξίες και ιδέες: τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων,  την επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γενικότερα για το περιβάλλον.

«Για μια ακόμη χρόνια υποδεχόμαστε περισσότερους από 500 νέους ανθρώπους από την Ευρώπη και από ‘‘γωνιές’’ της Ελλάδας όπου γίνεται σπουδαία και αθόρυβη δουλειά. Η μουσική μας ενώνει, είναι ισχυρός συνδετικός κρίκος των ανθρώπων ανεξάρτητα από την καταγωγή τους» τονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μίλτος Πολυχρονίδης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

  • Τελετή Έναρξης
  • Συναυλία με την Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα, ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

  • «Ούπερ Ρίνε» Νεανική Ορχήστρα Πνευστών, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας , ΠΟΛΩΝΙΑ
  • Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία) ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

  • «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών,  ΟΥΓΓΑΡΙΑ
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, ΕΛΛΑΔΑ
  • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Αυγούστου

Τελετή Λήξης

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

  • Απονομές
  • Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

 

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των ορχηστρών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Το σχετικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.youthbandfestival.gr

fbInternationalYouthBandFestival

email: cultural@youthbandfestival.gr

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

(0030) 2310 798 698, 2310 797 411, 2310 797 175 

(0030)  6979 777 041

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο