Δημοσίευση στοιχείων σύμβασης και ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ΜηΜΕΔ.
19 Σεπτεμβρίου 2018
Συλλογή σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα
20 Σεπτεμβρίου 2018
Εμφάνιση όλων

Σε πλήρη εξέλιξη η ανέγερση του Λυκείου Διαβατών

Το εργοτάξιο του Λυκείου Διαβατών επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η θεμελίωση και προχωρά πλέον με γοργό ρυθμό η ανέγερση από την ανάδοχο Κοινοπραξία «Χ. Σάκκος – Κ. Σπανός και Σία ΕΕ». Το έργο της ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), έχει προϋπολογισμό 3.144.000 ευρώ και έχει φορέα υλοποίησης το Δήμο Δέλτα.

«Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δώσαμε σε λειτουργία το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας (Πλαστήρα και Μ. Ασίας) και το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου (οδός Κωστή Παλαμά). Επίσης, το 2ο Δημοτικό Νέας Μαγνησίας ολοκληρώνεται, ο παλαιός Παιδικός Σταθμός Σίνδου -ένα έργο επί χρόνια σε εγκατάλειψη- σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί, ενώ την περασμένη χρονιά παραδόθηκε σε λειτουργία το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Γυμνάσιο Νέας Μαγνησίας). Τα Λύκειο Διαβατών είναι ένα δύσκολο έργο το οποίο καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνεται η θεμελίωση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε ένα ακόμη σχολείο στην τοπική κοινωνία του Δήμου Δέλτα, στην τοπική κοινωνία των Διαβατών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό μιας και λόγω της οικονομικής κρίσης ο κρατικός μηχανισμός ανέγερσης σχολικών μονάδων έχει πάψει εδώ και χρόνια να λειτουργεί. Ωστόσο, εμείς εδώ στο Δήμο Δέλτα καταφέρνουμε να χτίζουμε σχολεία, με πολύ κόπο και προσπάθεια» δήλωσε ο Δήμαρχος δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Το υπό ανέγερση Λύκειο αποτελείται από δύο κτίρια που περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο με τις αποθήκες και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ισόγειο (διοίκηση, χώροι υγιεινής, βιβλιοθήκη), α’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), β’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια). Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου.

Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και το εμβαδό του Λυκείου είναι 2.192 τ.μ.

Το Λύκειο Διαβατών εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο