Προβολή ντοκιμαντέρ «Αξιός ποταμός 1912: Οι Γέφυρες που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη» στις 22/10 στη Χαλάστρα
18 Οκτωβρίου 2018
Ελευθέρια Χαλάστρας 2018: εορτασμός με συγκίνηση και μηνύματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
22 Οκτωβρίου 2018
Εμφάνιση όλων

Ολοκληρώθηκε ένας ακόμη καθαρισμός στην περιοχή του οικισμού Αγία Σοφία

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός από τα μπάζα στους χώρους παράνομης απόθεσης στην περιοχή του οικισμού Αγία Σοφία στα Διαβατά, από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα.

«Ήταν μια ακόμη μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στη συγκεκριμένη περιοχή. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως γνωρίζετε, έχουμε καταφύγει στις αρμόδιες αρχές, στην αστυνομία και στην εισαγγελία, είχαμε κάνει μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των παράνομων χωματερών με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν μπορεί να επιβαρύνονται άλλο οι πολίτες του Δήμου Δέλτα με τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης. Καλούμε και πάλι τις αρμόδιες αρχές να συνδράμουν για την προστασία της δημόσιας υγιεινής, του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Στον καθαρισμό, που διήρκεσε μία εβδομάδα, επιχειρούσαν ένα μηχάνημα έργου (JCB), ένας ισοπεδωτής γαιών (γκρέιντερ) και τρία φορτηγά του Δήμου. Παράλληλα, επιχειρούσε και ιδιώτης που είχε μισθώσει ο Δήμος (φορτωτής, τετραξονικό φορτηγό).

Οι καθαρισμοί έγιναν στο εσωτερικό και εξωτερικό του οικισμού στα σημεία που είχαν πρόσβαση τα οχήματα.

«Είναι ο δέκατος καθαρισμός που επιχειρούμε μέσα στη χρονιά. Εμείς καθαρίζουμε και κάποιοι πετάνε τα σκουπίδια τους παράνομα. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα υγιεινής στις συγκεκριμένες περιοχές όπου συγκεντρώνονται τόνοι σκουπιδιών, είναι ότι στη διάρκεια των αναγκαστικά πολυήμερων καθαρισμών επιβαρύνονται οι οικισμοί και οι κάτοικοι που πληρώνουν δημοτικά τέλη. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Καμανάς.

Οι καθαρισμοί επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

??????????????

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο