ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Η Χαλάστρα υποδέχθηκε το φυσικό αέριο
19 Νοεμβρίου 2018
Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στο Δήμο Δέλτα από τους Γιατρούς του Κόσμου
21 Νοεμβρίου 2018
Εμφάνιση όλων

Ευθ. Φωτόπουλος: «Να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο καθημερινής συμπεριφοράς»

Ένα ευρύ φάσμα ενεργειών ανακύκλωσης υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Δέλτα και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Τμήμα Αποκομιδής, Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα:

  • Ανακύκλωση λαμπτήρων με κάδους που βρίσκει ο πολίτης σε όλα τες τις Κοινότητες και στα ΚΑΠΗ.
  • Ανακύκλωση συσκευασιών χαρτιού, αλουμινίου, λευκοσίδηρου, γυαλιού  και πλαστικού σε μπλε κάδους που είναι τοποθετημένοι στους δρόμους σε όλες τις Κοινότητες.
  • Ανακύκλωση γυαλιού με σημεία εναπόθεσης σε όλα τα κεντρικά σημεία των Κοινοτήτων.
  • Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για τις οποίες ο πολίτης μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 2310796825, ώστε κατόπιν συνεννόησης να έρθει η Υπηρεσία και να παραλάβει από κάθε σπίτι, επιχείρηση σε κάθε Κοινότητα τις προς ανακύκλωση συσκευές και να τις μεταφέρει στο κέντρο συλλογής το οποίο βρίσκεται στο Αμαξοστάσιο της Νέας Μαγνησίας.
  • Ανακύκλωση μπαταριών με ειδικά δοχεία που είναι τοποθετημένα στο Δημαρχείο (Σίνδος), στις Οικονομικές Υπηρεσίες (πλατεία Δημοκρατίας, Σίνδος),  στο αμαξοστάσιο της Νέας Μαγνησίας, στην Κοινότητα  Ανατολικού. Λίαν προσεχώς θα τοποθετηθούν και στα υπόλοιπα δημοτικά καταστήματα.
  • Ανακύκλωση υφασμάτων και υποδημάτων η οποία, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο με τοποθέτηση ειδικών κάδων σε ανοιχτούς χώρους σε όλες τις Κοινότητες.

«Τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλά βήματα προόδου στο θέμα της ανακύκλωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου μας να δρουν οικολογικά σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γενικά βρίσκεται πίσω σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, η καλλιέργεια της οποίας έχει εναποτεθεί στην οικογένεια, στην ατομική ευαισθησία των εκπαιδευτικών και των πολιτών. Αλλά και σε επίπεδο διοίκησης, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη στη χώρα μας. Εμείς ως Δήμος είμαστε σε θέση να καλούμε τους δημότες μας να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λαμπτήρες, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, υφάσματα και υποδήματα γιατί υποστηρίζουμε αυτές τις ενέργειες και επιδιώκουμε να μειώσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Πρέπει και μπορούμε πια να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο καθημερινής συμπεριφοράς» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

«Η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων, προϋποθέτει τη συμμετοχή των πολιτών. Εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε να δίνουμε τη δυνατότητα ανακύκλωσης όλο και περισσότερων υλικών, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες» δηλώνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δ. Καμανάς.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο