Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 29/1/2019
25 Ιανουαρίου 2019
Ανανέωση αστικού εξοπλισμού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα
28 Ιανουαρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Τι ισχύει σήμερα και τι θα αλλάξει στους λογαριασμούς του νερού στο Δήμο Δέλτα

Τη βούλησή του για κατάργηση του ειδικού τέλους 80% εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίασή του, αφουγκραζόμενο τα αιτήματα των επιτροπών και των κατοίκων. Προς τούτο, για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαβιβαστεί κατά νόμο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔΔ.

Ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος τόνισε ότι η ΔΕΥΑΔΔ τιμολογεί το νερό όσο το αγοράζει από την ΕΥΑΘ και πρότεινε, επίσης, την περαιτέρω επιμήκυνση των υφιστάμενων δόσεων, την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο ευαίσθητων κοινωνικών όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι. Τόνισε δε ότι ο Δήμος δεν θα προβεί σε καμία αναγκαστική είσπραξη σε βάρος καταναλωτή, κάτι που ούτως ή άλλως διασφαλίζεται με τον διακανονισμό.

Τα θέματα αυτά θα τεθούν αρμοδίως προς εξέταση στη ΔΕΥΑΔΔ κατά την εκπόνηση της αναγκαίας οικονομοτεχνικής μελέτης και τη διαμόρφωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, όπως επίσης και το ενδεχόμενο διαφορετικής τιμολόγησης στις Κοινότητες που υδροδοτούνται με γεωτρήσεις και όχι από την ΕΥΑΘ.

Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕΥΑΔΔ, οι πληρωμές και οι διακανονισμοί συνεχίζονται ως έχουν. Οι πολίτες που έχουν πληρώσει μερικώς ή έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς δεν πρέπει να ανησυχούν και θα ενημερωθούν αρμοδίως.

Σημειώνεται ότι το 88,77% των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί κυμαίνονται σε ποσά έως 600 ευρώ με τη δόση να διαμορφώνεται στα 50 ευρώ μηνιαίως, ενώ το 7,93% από 601 έως 1000 ευρώ με την ελάχιστη δόση να διαμορφώνεται στα 60 ευρώ.

Δυνατότητα υποβολής ένστασης

Για οποιαδήποτε αμφισβήτηση χρέωσης, ο καταναλωτής μπορεί να υποβάλλει ένσταση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 (κατεβάστε το σχετικό έντυπο από τη σελίδα www.dimosdelta.gr).

Ο καταναλωτής πρέπει να φέρει μαζί του:

  1. Τον λογαριασμό
  2. Την ταυτότητα
  3. Φωτογραφία των ενδείξεων των υδρομετρητών

Ειδικότερα, αιτήματα – ενστάσεις υποβάλλονται:

  • για τις Δημοτικές Κοινότητες Νέας Μαγνησίας και Διαβατών στο Δημοτικό Κατάστημα Διαβατών στην κυρία Σαρηβασίλη
  • για τη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Καλοχωρίου στον κύριο Βενέτη
  • για τη Δημοτική Κοινότητα Σίνδου στη ΔΕΥΑΔΔ (Χαλάστρα)

Πληροφορίες στα τηλ. 2313301925, 926

Για τη διευκόλυνσή σας, κατεβάστε από εδώ τα έντυπα προς συμπλήρωση

ΔΕΥΑΔΔ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΔΕΥΑΔΔ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο