Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔΔ για κλοπή μαντεμένιων φρεατίων
4 Φεβρουαρίου 2019
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 6/2/2019
6 Φεβρουαρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Ξεκινούν εργασίες καθαρισμών ρεμάτων και τάφρων στο Δήμο Δέλτα

Το έργο «επείγουσες εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης υδατορεμάτων και αρδευτικών τάφρων του Δήμου Δέλτα» της ΠΚΜ ξεκινά σύντομα στις στραγγιστικές τάφρους των οικισμών του Δήμου Δέλτα. Χθες, κλιμάκιο της Περιφέρειας μαζί με το Δήμαρχο Ευθ. Φωτόπουλο πραγματοποίησαν αυτοψίες στα σημεία που χρήζουν παρέμβασης.

«Οι εργασίες αυτές προστίθενται στις εκτεταμένες παρεμβάσεις που κάναμε ως Δήμος (Τεχνική Υπηρεσία και ΔΕΥΑΔΔ) στα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών, με στόχο την αντιπλημμυρική τους θωράκιση. Προστίθενται στις παρεμβάσεις του ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ στις τάφρους της αρμοδιότητάς τους. Αλλά και η προμήθεια που σταθερών και κινητών αντλιών τις οποίες κάναμε ως Δήμος. Στόχος όλων αυτών η μακροπρόθεσμη αντιπλημμυρική θωράκιση των Κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα, που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από την αδράνεια πολλών ετών. Χάρη στις αποτελεσματικές αυτές παρεμβάσεις, τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την εξαιρετική συνεργασία στο θέμα αυτό» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Το έργο αυτό συμπληρώνει τις ενέργειες του Δήμου Δέλτα για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών και προέκυψε από τη συνεργασία Δήμο και Περιφέρειας. Πριν λίγες μέρες, στο δημοτικό κατάστημα Κυμίνων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τον προγραμματισμό των εργασιών υπό το συντονισμό του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αξιού Π. Σάκας, Χαλάστρας Δ. Καμανάς, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αξιού Β. Κατούνας, Ν. Μαλγάρων Χρ. Μπαξεβάνης, Βραχιάς Αν. Βέρρος, Χαλάστρας Απ. Κανάκας, η τοπική σύμβουλος Ελ. Τούσιου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χαλάστρας Γ. Κανάκας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Μαλγάρων Φ. Αλμπάνης, ο επόπτης ΤΟΕΒ Κυμίνων Ν. Μαλγάρων Αθ. Ακριβόπουλος καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο