Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στις 28/3/2019
27 Μαρτίου 2019
«Ο Μεγάλος Πόλεμος και η κατάρριψη του Ζέπελιν στις εκβολές του Αξιού ποταμού» στις 3/4 στη Χαλάστρα
29 Μαρτίου 2019
Εμφάνιση όλων

Φτιάχνουμε χελιδονοφωλιές, φροντίζουμε τη φύση, στη Σίνδο το Σάββατο 31/3

Ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και τον «Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου», υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, υποδέχονται την άνοιξη και διοργανώνουν τα «Χελιδονίσματα» στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων στη Σίνδο, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, την Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι.

«Είναι μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων και φορέων με τους οποίους συνεργαζόμαστε και, πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Το να φροντίσεις τα χελιδόνια φτιάχνοντας χελιδονοφωλιές είναι μια ‘‘λεπτομέρεια’’ που, ωστόσο, μαρτυρά ευαισθησία για το μεγάλο μας σπίτι, το φυσικό περιβάλλον. Τα «Χελιδονίσματα» είναι ένα βιωματικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους, μια ευκαιρία να κατανοήσουμε τη φύση και να νοιώσουμε το μεγαλείο της. Καλώ τους δημότες μας αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς, αυτή την Κυριακή, να συμμετέχουν στα Χελιδονίσματα» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Τα «Χελιδονίσματα» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 35 περιοχές στην Ελλάδα και κατά τη διάρκειά τους ετοιμάζονται φωλιές από πηλό για τα σπιτοχελίδονα. Σκοπός είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, με το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τη φωλιά που κατασκευάζουν για να την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει να την κατοικήσει. «Μη ξεχάσετε να φέρετε το κουτάκι για τη δική σας φωλίτσα!!! Αφού στεγνώσουν, μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο σχολείο ή στο σπίτι, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες» αναφέρουν οι συντονιστές.

Τα «Χελιδονίσματα» είναι, επίσης, μια καλή ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς τις σύγχρονες εγκαταστάσεις περίθαλψης άγριων ζώων που λειτουργούν στο Δήμο Δέλτα, όπου θα γίνονται ξεναγήσεις, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή που κάθε χρόνο υποδέχονται και περιθάλπουν εκατοντάδες τραυματισμένα και άρρωστα ζώα.

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6979914852.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο