Ανακοίνωση διεξαγωγής συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ
6 Σεπτεμβρίου 2019
ΤΕΒΑ: Ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ
11 Σεπτεμβρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι delta-c1.jpg

Σίνδος, 11/09/2019

Αγαπητοί γονείς,

Η εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την επανεκκίνηση του Δήμου μας.

Επιδίωξη και στόχος της ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ είναι η πραγματικότητα να αποκτήσει πρακτικό νόημα και συγκεκριμένο περιεχόμενο με αντίκρισμα στην καθημερινότητα του κάθε σχολείου σε συνδυασμό, με τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής κάθε οικογένειας.

Θεωρούμε αναγκαίο να πορευτούμε μαζί, δήμος, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, σε μια διαδρομή κοινής προόδου και βελτίωσης του σχολείου, της μόρφωσης, της άθλησης, του πολιτισμού, του εθελοντισμού. Αυτό θα επιτευχθεί με πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθησίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανοιχτής δημοκρατικής αντίληψης και λειτουργίας.

Παράλληλα καλούμαστε ως τοπική κοινωνία, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς, κοινωνικοί φορείς και διοίκηση, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά παθογένειες και σύγχρονα αρνητικά φαινόμενα, όπως η σχολική βία, ο κοινωνικός ρατσισμός και άλλα.

Αυτό απαιτεί συστράτευση, ενεργοποίηση και εγρήγορση όλων.

Σε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, «κανονικό» δεν είναι μόνον αυτό που είμαστε εμείς ή πιστεύουμε εμείς, αλλά και αυτό που είναι ή πιστεύει και ο άλλος Να μάθουμε λοιπόν να σεβόμαστε το διπλανό μας, να προσπαθούμε να καταλάβουμε τον άλλον και να τον κατανοούμε, όσο διαφορετικός κι αν είναι από μας.

Καλή δύναμη σε όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του δήμου μας.

Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε θετική πρωτοβουλία.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο