ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ 2019
11 Οκτωβρίου 2019
Διακήρυξη δημοπρασίας
18 Οκτωβρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Δέλτα

Γραφείο Δημάρχου

Ταχ. Δ/νση: Νικ. Πλαστήρα 13

Τ.Κ.:57400

Πληροφορίες: Δέσποινα Κωτούλα, αρμόδια υπάλληλος

& Χρυσούλα Γεωργιάδου, Πρόεδρος Δ.Σ.

Τηλέφωνο:231Ο797411 εσ.123 και 101

email:proedrosds@dimosdelta.gr

Αρ. Πρωτ. 19546

Σίνδος,11Ι1ΟΙ2ΟΙ9

ΠΡΟΣ:

Φορείς και Συλλόγους Δήμου Δέλτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

κ.κ. Αντιδημάρχους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 τοι) Ν.3852/201Ο, όπως αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 78 του Ν.4555/2018 σε όλους τους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών

θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και

ι) δημότες.

Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι οι εξής:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Μπορεί να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..

Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

ε) Μπορεί να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος.

στ) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (ΑΙ 167). (παρ.2 άρθρο 76 Ν.3852/1Ο, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του Ν.4555/Ι8)

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, πλην της περίπτωσης ιι και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη.

Στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συμμετέχουν και δημότες, σε αριθμό ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων των περιπτώσεων α’ έως θ’, οι οποίοι ορίζονται μετά από κλήρωση, μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στο δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου. (παρ.1 άρθρο 76 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του Ν.4555/18)

Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ακολουθεί τη θητεία των Δημοτικών Αρχών (παρ.1 άρθρο 76 Ν.3852/1Ο, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του Ν.4555/18).

Για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καλούνται φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις του Δήμου Δέλτα να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση συμμετοχής τους, προτείνοντας έναν τακτικό και έναν αναπληρωματικό εκπρόσωπό τους, καθώς και δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο θεσμό, να καταθέσουν εγγράφως αίτηση, μέχρι την 12η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη, στο Γραφείο του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα (Ν.Πλάστηρα 13 Ιος όροφος) στην Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Γεωργιάδου Χρυσούλα, τηλ/νο:23 Ι 0797411 εσ. 123

Η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.


Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο