Επιχείρηση για τον καθαρισμό των φρεατίων του δήμου Δέλτα από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και τη ΔΕΥΑΔΔ
14 Νοεμβρίου 2019
Πρόσκληση Ενδιαφέροντος
15 Νοεμβρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Δήμος Δέλτα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας η συνάντηση με την ΕΤΒΑ


Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο  Ψαθά τον γενικό Διευθυντή Φίλιππο Κονταξή   τον εμπορικό διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Μάριο Μαρκανδρέου ,  και τον επικεφαλής  Λειτουργίας  ΒΙΠΕ Μάνο  Τσουρδαλάκη είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο δημαρχείο. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα των υπευθύνων της ΕΤΒΑ προκειμένου να συναντήσουν  το νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Στη συνάντηση που έγινε σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας  παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Τερζίδης και  ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Νίκος Γλερίδης.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν  για τις ενεργές βιομηχανίες στη ΒΙΠΕΘ και τη λειτουργία τους. Ο  Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε να ενημερωθεί  για την κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού  στη ΒΙΠΕΘ ο οποίος  όπως τον διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι της ΕΤΒΑ,  μετά την επένδυση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ λειτουργεί άριστα με διαχειριστή την ΕΥΑΘ.

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από την αντιπροσωπεία της ΕΤΒΑ να διερευνήσει τη δυνατότητα παραχώρησης της έκτασης  που ανήκει στην ΕΤΒΑ και εφάπτεται με τον οικισμό της Σίνδου προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους και τους εργαζομένους της κοινότητας. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε να ενημερωθεί για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την επεξεργασία λημμάτων των βυρσοδεψείων που γίνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις  βιολογικού καθαρισμού. Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΕΤΒΑ  διαβεβαίωσαν  το δήμαρχο και τους συνεργάτες  του για την καλή λειτουργία αυτού του βιολογικού διευκρινίζοντας ότι αφενός δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής λειτουργίας του και αφετέρου  δεν συντρέχει καμία απειλή για το περιβάλλον.

Συμφωνήθηκε μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης  ο δήμος Δέλτα και η ΕΤΒΑ να εργαστούν από κοινού τόσο για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν όσο και για την διαδικασία παραχώρησης της έκτασης που διεκδικεί για χρήση ο δήμος.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο