Απομακρύνονται μπάζα και ογκώδη από τον οικισμό Αγία Σοφία
22 Ιανουαρίου 2020
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης εγκαινίασε τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια στη Χαλάστρα
23 Ιανουαρίου 2020
Εμφάνιση όλων

Ο Γιάννης Ιωαννίδης στο νηπιαγωγείο του οικισμού Αγία Σοφία

Το πρότυπο νηπιαγωγείο στον οικισμό Αγία Σοφία επισκέφτηκε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συνομίλησε με τους λιλιπούτειους μαθητές και τις νηπιαγωγούς.

Το σχολείο άρχισε να λειτουργεί χθες καθώς χρειάστηκε ολική ανακαίνιση λόγω της καταστροφής που είχε υποστεί τον περασμένο Απρίλιο.

Με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και τη συμβολή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Γλώσση οι εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου  νηπιαγωγείου άρχισαν στα μέσα Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα για παραδοθεί στην κοινωνία των Ρομά που ζουν μόνιμα στον οικισμό Αγία Σοφία. Στο σχολείο πηγαίνουν καθημερινά περισσότερα από 45 παιδιά νηπιακής ηλικίας και συμμετέχουν σε δραστηριότητες και προγράμματα.

«Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση  να βλέπουμε τους μικρούς μαθητές του οικισμού των Ρομά να γεμίζουν το σχολείο με όρεξη για μάθηση. Θεωρούμε ότι  μέσα από εδώ και με την βοήθεια των νηπιαγωγών που κάνουν εξαιρετική δουλειά, τα παιδιά αυτά θα καταφέρουν να μάθουν την χρησιμότητα του σχολείου και να συνεχίσουν να φοιτούν και στα επόμενα στάδια της εκπαίδευσης προκειμένου να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Η νηπιαγωγός Ροδή Καβούνη ευχαρίστησε το δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του σχολείου και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των παιδιών των οικογενειών Ρομά στα μαθήματα.

Ο δήμαρχος Δέλτα στο μεταξύ προανήγγειλε σχέδιο ανάπλασης της περιοχής που περιλαμβάνει εκτός από την αποκομιδή των μπαζών και των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των φθαρμένων δρόμων γύρω από τον οικισμό.

«Είναι μεγάλη ανάγκη να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως διοίκηση για την αναμόρφωση της περιοχής και να συντηρήσουν το νηπιαγωγείο και τον οικισμό Αγία Σοφία» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Την δέσμευση ότι οι οικιστές στον οικισμό θα συμβάλλουν στο έργο του δήμου έδωσε ο πρόεδρος των Ρομά Παναγιώτης Σαμπάνης.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο