Σύσκεψη για τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό της Χαλάστρας
12 Ιουνίου 2020
Γιάννης Ιωαννίδης: Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους μαθητές της Γ’ Λυκείου
14 Ιουνίου 2020
Εμφάνιση όλων

Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων από την Ιωνία που εκτελέστηκαν από τα Ναζιστικά στρατεύματα το 1944

Τους Αθάνατους  ήρωες από την Ιωνία που εκτελέστηκαν από τα  Ναζιστικά στρατεύματα το 1944 τίμησε ο δήμος Δέλτα με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων της εθνικης Αντίστασης που έχει τοποθετηθεί στα Διαβατά. 

Ο δημαρχος Δέλτα Γιαννης Ιωαννιδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και μίλησε για την θυσία των νέων παλικαριών που εκτελέστηκαν απο τους Ναζί.

«Με αυτήν την σεμνή εκδήλωση τιμούμε τους συντοπίτες μας που εκτελέστηκαν 2 χιλιόμετρα πιο πίσω στο Σαμλί  και αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες μας που  με τον μαρτυρικό τους θάνατο συμβολήσαν την ελευθερία και την δημοκρατία και τον αγώνα που κάνανε όλοι οι Έλληνες απέναντι στα ναζιστικα στρατεύματα κατοχής», τόνισε στην ομιλία του ο δημαρχος Δελτα Γιαννης Ιωαννιδης και συμπλήρωσε «Προσωπικά σαν δήμαρχος και ως δημοτικη αρχή αισθανόμαστε απέραντη ευγνωμοσύνη εθνική περιφάνια και μεγάλη ταπεινότητα που στην μνήμη τους είμαστε ικανοί να ανταποδώσουμε με μια μικρή τελετή αυτόν τον μεγάλο αγώνα που πράξανε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να αγωνιζόμαστε για την  δημοκρατία την ελεύθερη σκέψη και την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα τους είναι φωτεινό δίδαγμα για όλους εμάς και τους απογόνους τους. Οι ήρωες αυτοί θα παραμένουν αθάνατοι στη μνήμη μας» τόνισε ο δημαρχος Δελτα και μνημόνευσε τα ονόματα των εκτελεσθέντων προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. 

Οι ήρωες  από την Ιωνία ήταν: Ιωσηφίδης Νίκος, Καλλίνης Λευτέρης, Πετράκης Χρήστος, Τασώνας Χρήστος Καζάκης Φώτης. 

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου Διαβατών ο Στέλιος Σαββιδης και εκ μέρους των απογόνων η Θωμαή Σπυριδου επίσης συγγενείς των εκτελεσθέντων εναπόθεσαν στο μνημείο τριαντάφυλλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου και ο προεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αντώνης Αντωνιάδης ενώ την ευθύνη της τελετής  είχε η τοπική σύμβουλος Κατερίνα Σπυρίδου . Παρόντες ήταν πολλοί απόγονοι και συγγενείς των εκτελεσθέντων. 

Στο τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πέντε ηρώων . 

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο