Δήμος Δέλτα: Νέο ωράριο λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών
16 Ιουλίου 2020
Τακτικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο Δέλτα
20 Ιουλίου 2020
Εμφάνιση όλων

«Όχι» δημάρχου Δέλτα στην εγκατάσταση μονάδας καύσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο

Κάθετα αντίθετος  στην χωροθέτηση  και εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων στα όρια της ΒΙΠΕ Σίνδου δηλώνει ο δήμαρχος  Δέλτα  Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε ιδιωτική έκταση δίπλα στα σπίτια, στη Σίνδο μελετάται η εγκατάσταση μονάδας  αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού από τα νοσοκομεία όλης  της Βόρειας Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Δέλτα ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό εγκατάστασης της μονάδας  και δήλωσε την πλήρη αντίθεση του.

 «Φτάνει πια η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας . Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίζει με τη υγεία των δημοτών και των παιδιών μας. Ο σχεδιασμός αυτός δεν θα περάσει» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι: «η  προστασία του περιβάλλοντος για τη διοίκηση του δήμου Δέλτα είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί κόκκινη γραμμή πόσο  μάλλον όταν ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία με μια μονάδα καύσης επικινδύνων υλικών σε απόσταση μόλις  λίγων μέτρων  από κατοικίες και καταστήματα» .

Όπως  προανήγγειλε ο κ Ιωαννίδης το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ενώ θα σταλεί για γνωμοδότηση σε όλες τις αρμόδιες επιτροπές καθώς και στο τοπικό συμβούλιο Σίνδου.

 Η μονάδα  αποτέφρωσης αποβλήτων υγειονομικών μονάδων που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στα όρια της ΒΙΠΕ Σίνδου,  θα δέχεται και θα επεξεργάζεται επικίνδυνα αμιγώς μολυσματικά  απόβλητα και χημικές ουσίες που περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.

Στο μεταξύ η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Δέλτα έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση της μονάδας καθώς όπως αναφέρεται σε τεχνική έκθεση ο χώρος εγκατάστασης είναι ένα οικόπεδο σε απόσταση 200 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο