Άρχισαν οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης στον Αξιό
29 Ιουλίου 2020
Γιάννης Ιωαννίδης: Οι ευπαθείς ομάδες του δήμου Δέλτα να έχουν πρόσβαση στην δημόσια υγεία
30 Ιουλίου 2020
Εμφάνιση όλων

“Όχι” στην εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης στη Σίνδο και από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

 Βροντερό «Όχι» στην εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας νοσοκομειακών αποβλήτων στη ΒΙΠΕΘ από ιδιώτες είπαν τα μέλη της Δημοτικής  επιτροπής διαβούλευσης δήμου Δέλτα που συνεδρίασαν χθες παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Στην εισήγηση του προς την επιτροπή, ο Γιάννης Ιωαννίδης διατράνωσε την αντίθεση του για την εγκατάσταση της μονάδας τονίζοντας ότι πρέπει να μπει «φρένο» στην υποβάθμιση της περιοχής.  

«Λέμε ρητά και κατηγορηματικά όχι στην εγκατάσταση αυτής της μονάδας που σχεδιάζεται να γίνει δίπλα στον οικισμό της Σίνδου με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών και τεράστια επιβάρυνση στο περιβάλλον,  τόνισε ο κ Ιωαννίδης και συμπλήρωσε: «βάζουμε τέλος στην υφιστάμενη διαχρονική υποβάθμιση της περιοχής μας που  καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και στεκόμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση νέων μονάδων που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον».

Ο κ Ιωαννίδης τόνισε επίσης ότι η μελέτη για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας δεν αποσαφηνίζει ευδιάκριτα την επικινδυνότητα των φορτίων που θα μεταφέρονται και θα περνάνε μέσα από οικισμούς για να καταλήξουν στην αποτέφρωση, και δεν εντάσσει το έργο στην κατηγορία Α1  όπου υπάγονται έργα με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον άλλα στην κατηγορία Α2 που περιλαμβάνονται μονάδες με σημαντικές επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα.

«Στην περιοχή μας δεν προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιας μονάδας ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι ανάλογες μονάδες αποτέφρωσης υπάρχουν σε άλλες περιοχές και δεν υφίσταται λόγος να γίνει ακόμη μία» εξήγησε ο δήμαρχος Δέλτα.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Δέλτα ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης για τεχνικά ζητήματα της μελέτης για την εγκατάσταση αυτής της μονάδας ενώ ο αναπληρωτής προϊστάμενος της διεύθυνσης καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνου Σ.Σιωμάδης, ενημέρωσε μεταξύ άλλων τα μέλη της επιτροπής για την αρνητική έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για την εγκατάσταση της μονάδας στη Σίνδο.

Τα μέλη της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης καταψήφισαν την εγκατάσταση της μονάδας στη Σίνδο και ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία που έλαβε να συγκαλέσει τη συνεδρίαση.  

«Την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης θα συνεχίσω να την καλώ όταν υπάρχει σημαντικό  θέμα για την κοινωνία προκειμένου να συζητάμε  και να λαμβάνουμε αποφάσεις για να αρθρώνουμε λόγο όλοι μαζί σε καίρια θέματα» απάντησε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Στη συνεδρίαση που έγινε μετά από πρόσκληση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χρύσας Γεωργιάδου, έδωσαν το παρόν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης ο πρόεδρος της δευτεροβαθμιας επιτροπής παιδείας Αντώνης Αντωνιάδης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαλάστρας, Μαρία Παπαδημητρίου και  η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ραφαέλα Ρουσομάνη.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο