Νέες επιγραφές με την ονοματοθεσία δρόμων αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821
24 Μαρτίου 2021
Δήμος Δέλτα: Ο Κωνσταντίνος Λουμπούτης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
28 Μαρτίου 2021
Εμφάνιση όλων

Ο Δήμος Δέλτα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Με κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, χωρίς την παρουσία κόσμου τίμησε ο Δήμος Δέλτα την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Το πρωί εψάλη επίσημη δοξολογία με περιορισμένο αριθμό ατόμων όπως ορίζει το πρωτόκολλο με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης παραβρέθηκε στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμανής και εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος.

Στο μήνυμα του ο κ Ιωαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Tο πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασής ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και αποτέλεσε έμπνευση για τον αγώνα για την Ελευθερία πολλών λαών. Εμείς ως συνεχιστές αυτής της παρακαταθήκης των 200 ετών κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Ήρωες μας και αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στις πράξεις ανδρείας που μας παρέδωσαν ελεύθερη την Πατρίδα μας από τον Τούρκικο Ζυγό. Ο δήμος Δέλτα, τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μια σειρά δράσεων και Πρωτοβουλιών που προς το παρόν σχεδιάζονται να γίνουν διαδικτυακά λόγω μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό . Μέχρι να καταφέρουμε να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό της πανδημίας, προστατευόμαστε και μένουμε ασφαλείς» υπογράμμισε ο κ Ιωαννίδης και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.

Στεφάνια κατέθεσαν στα μνημεία των Ηρώων σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα. Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο