Δωρεάν Rapid Tests στον Δήμο Δέλτα
9 Οκτωβρίου 2021
Δωρεάν Rapid Tests στον Δήμο Δέλτα
15 Οκτωβρίου 2021
Εμφάνιση όλων

Ενημερωτική Συνάντηση Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού στον Δήμο Δέλτα

Η Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δέλτα σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου. Ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας Διεθνούς ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, δίνοντας την ευκαιρία υπενθύμισης προληπτικών εξετάσεων και αφύπνισης στον γυναικείο πληθυσμό.

Οι ομιλητές είναι ο χειρούργος μαστολόγος Σταύρος Ιντζές και η μαία Δήμητρα Κάβουρα.

Η είσοδος γίνεται κατόπιν ραντεβού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2313305919.

Λίγα λόγια για τον καρκίνο του μαστού:

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Στην Ευρώπη, περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο στο μαστό. Περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας. Στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποδεικνύει ότι οι νέες μέθοδοι θεραπείας μπορούν να χαρίσουν ακόμη και 10 χρόνια ζωής σε ασθενή με καρκίνο του μαστού. Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο καρκίνος του μαστού όταν εντοπίζεται στα πρώτα στάδια μπορεί να αντιμετωπισθεί πλήρως. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%. Για αυτό δίνεται η έμφαση στην πρόληψη η οποία είναι από τα απαραίτητα όπλα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο