Κοινωνικό ιατρείο αποκτά ο Δήμος Δέλτα
2 Μαρτίου 2022
Απολογισμός των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης “ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ”, για το έτος 2021.
11 Μαρτίου 2022
Εμφάνιση όλων

Καθαρίζει η χωματερή της Αγίας Σοφίας – Συνεργασία Δήμου Δέλτα – ΠΚΜ

Μετά από διαβουλεύσεις του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη με την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την εισαγγελική αρχή αρμόδια για το περιβάλλον, και το τμήμα περιβάλλοντος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επιτεύχθηκε η οργάνωση μιας τεράστιας εκστρατείας καθαριότητας στην περιοχής γύρω από τον οικισμό Αγία Σοφία.
Η περιοχή έχει μετατραπεί για πολλοστή φορά σε έναν ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο μία αυτοσχέδια χωματερή με κάθε λογής ογκώδη Απορρίμματα . Καθημερινά ασυνείδητοι πετούσαν μπάζα και απορρίμματα στους δύο κάθετους της οδού Πόντου γύρω από τον οικισμό των Ρομά με αποτέλεσμα να προκαλούν τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή.
Η οδός Ελαιώνων έχει αποκλειστεί από τα μπάζα και τα σκουπίδια και δεν υπάρχει τρόπος διέλευσης των φορτηγών αυτοκινήτων προς τις επιχειρήσεις τους.
Το προηγούμενο διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις και με την πρωτοβουλία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και της αρμόδιας εισαγγελέως περιβάλλοντος προκειμένου αυτό το φαινόμενο να πάψει να υφίσταται.
Μάλιστα δόθηκε εντολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συμβάλει στην αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων μιας και ο Δήμος Δέλτα ξεκαθάρισε ότι δεν εχει τα απαραίτητα μηχανήματα, μπουλντόζες γκρέιντερ και φορτηγά που μπορούν να προχωρήσουν στην άμεση καθαρισμό της περιοχής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά της η αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου Δέλτα εφαρμόζει σχέδιο καθαρισμού της περιοχής σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα αλλά αφορά την αποκομιδή μικρότερων απορριμμάτων και σε πολύ χρόνο.
Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου μισθώθηκαν μηχανήματα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος καθαρισμός της περιοχής
Η αποκομιδή αναμένεται να κρατήσει μέρες και ο εκτιμώμενος όγκος απορριμμάτων που θα μεταφερθεί προς διαχείρηση φτάνει τους 15.000 τόνους.
Την πρώτη ημέρα συγκεντρώθηκαν 400 τόνοι απορριμμάτων
Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που εκπονείται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να παραδώσει στους πολίτες του Δήμου την περιοχή πεντακάθαρη από ογκώδη υλικά. Ευχαρίστησε την κ Πατουλίδου και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την φύλαξη της περιοχής μετά την ολοκλήρωση της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο κ Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να απορρίπτουν ογκώδη και κάθε είδους Απορρίμματα προκαλώντας ζημιά στο περιβάλλον
Μάλιστα ζήτησε από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να ενημερώνουν την δημοτική αρχή αν πέσει στην αντίληψή τους κάποια τέτοια παράνομη κίνηση και τους κάλεσε να διαφυλάξουν τον τόπο τους.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειαρχης Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι «είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που λήφθηκε για ακόμη μια φορά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας αλλά αυτό το φαινόμενο με τις αυτοσχέδιες χωματερές δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Τόσο για τον δήμαρχο όσο και για την περιφέρεια πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής του πολίτηαλλά πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει και την περιφρούρηση της περιοχής» υπογράμμισε.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κυριακιδης υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει από την πλευρά του να συνεισφέρει στην αποκομιδή των απορριμμάτων της περιοχής ,με βάση τον εβδομαδιαίο σχεδιασμό της υπηρεσίας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει καθαρή η περιοχή από τις παράνομες χωματερές.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο