Οριστική μείωση του χρέους προς την ΕΥΑΘ  με απόφαση της Δικαιοσύνης – Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους στη Μαλαματίνα
23 Σεπτεμβρίου 2022
Διακηρύξεις διαγωνισμών κυλικείων Χαλάστρας και Σίνδου
30 Σεπτεμβρίου 2022
Εμφάνιση όλων

Διημερίδα με θέμα: «Στρατηγικές Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Διαχείριση Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, η Περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού»

Διημερίδα με Θέμα: «Στρατηγικές Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Διαχείριση Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, η Περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού»,  την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στη Σίνδο του Δήμου Δέλτα.

 Η Κλιματική Αλλαγή μας ανησυχεί και μας προβληματίζει. Η δυναμική δραστηριότητα της ανθρωπότητας σε βάρος του κλίματος έχει προκαλέσει τεράστιο  πρόβλημα στο Περιβάλλον που ζούμε  και πλέον γινόμαστε καθημερινά οι αποδέκτες των συνεπειών που μας επηρεάζουν δραματικά και αλλοιώνουν τη φύση.

Μια από αυτές τις δραματικές αλλαγές που βιώνουμε είναι η ξήρανση λιμνών και η μείωση της στάθμης των ποταμών.

Αυτή η συνθήκη απασχολεί ιδιαίτερα τις περιοχές της χώρας μας που περικλείονται από ποταμούς και λίμνες.

Το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την εύρεση λύσεων στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Μια από τις δράσεις που εκπονεί για το σκοπό αυτό, είναι η διημερίδα από κοινού  με το Δήμο Δέλτα με Θέμα: «Στρατηγικές Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Διαχείριση Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, η Περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού»,  την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στη Σίνδο του Δήμου Δέλτα. Η διημερίδα γίνεται με τη συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ  και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα: «Εξωστρεφείς Δράσεις-Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2022».

Από τις εργασίες του διημέρου συνεδρίου,  τις  παρουσιάσεις των ειδικών επιστημόνων και των κατηρτισμένων εισηγητών στα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής και των Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, προσδοκούμε  να κατανοήσουμε τις αλλαγές που βιώνουμε και να χαρτογραφήσουμε αυτές που ενδέχεται να προκληθούν στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στη  χάραξη κατάλληλων πολιτικών και ανάληψης δράσεων για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την  αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Μια προστιθέμενη αξία στην όλη αυτή προσπάθεια η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των τριών Δικτύων του Ελληνικού  Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, που έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου 2022 στο δήμο Ηράκλειας Σερρών, με στόχο την πληροφόρηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δήμων μελών των δικτύων μας, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν δράσεις για την προσαρμογή των Δήμων-Μελών στην Κλιματική Αλλαγή.

 

 

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο