Πλήθος κόσμου στην έναρξη της διημερίδας – Θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη
30 Σεπτεμβρίου 2022
Το φυσικό αέριο έφτασε στο Ανατολικό του Δήμου Δέλτα  – Η εκδήλωση αφής της φλόγας
3 Οκτωβρίου 2022
Εμφάνιση όλων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου στη Σίνδο (BINTEO )

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα του Δικτύου Πόλεων με ποτάμια και του Δήμου Δέλτα για την κλιματική αλλαγή στις πόλεις με ποτάμια που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ τη χρηματοδότηση το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα: «Εξωστρεφείς Δράσεις-Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2022» στη Σίνδο.

Στο βήμα του διημέρου συνεδρίου, «ανέβηκαν» περισσότεροι από 30 επιστήμονες, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς ρίχνοντας φως σε καίρια και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους παραποτάμιους και παραλίμνιους δήμους ενώ ανέπτυξαν τις απόψεις τους και τις επιστημονικές τους σκέψεις αλλά και τις μελέτες δεδομένων που έχουν εκπονήσει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής χαρτογραφήθηκαν οι παράγοντες κινδύνου και αναλύθηκαν οι τρόποι για την δημιουργία ενεργειών και δράσεων ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος καταστροφής -ξήρανσης των Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, και των υδάτινων πόρων της χώρας μας.

Από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν δίνεται η δυνατότητα να συσταθεί ένα συνολικό σχέδιο

μπορέσουν οι φορείς να προβούν στη χάραξη κατάλληλων πολιτικών για την «εκμετάλλευση» του υδροφόρου ορίζοντα και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Τις εργασίες απασχόλησε η περίπτωση του Δέλτα του Αξιού που περικλείει τον αστικό ιστό του Δήμου Δέλτα. Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στις δράσεις που πρέπει να γίνουν για τη διάσωση των ποταμών.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους συναδέρφους Δημάρχους μέλη του δικτύου Πόλεων με Ποτάμια τον πρόεδρο του ΔΣ του Πρασίνου Ταμείου τους Ακαδημαϊκούς επιστήμονες τους εκπροσώπους των κομμάτων και των φορέων και τον κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η πρώτη ημέρα των εργασιών (Παρασκευή)

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών (Σάββατο)

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ και εδώ.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο