Γιάννης Ιωαννίδης: Συνεχίζουμε με έργα και δράσεις για την βελτίωση της ζωής των δημοτών
21 Οκτωβρίου 2022
Εκδήλωση για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Δέλτα.
24 Οκτωβρίου 2022
Εμφάνιση όλων

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 110ης επετείου από την Απελευθέρωση της Χαλάστρας

Οι εορταστικές εκδηλώσεις  για τα 110α Ελευθέρεια της Χαλάστρας άνοιξαν με την Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Μνημείο των Κουλακιωτών στην Χαλάστρα προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονος ενώ στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνι ο Δημαρχος  Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Χαλάστρας, Παναγιώτα Μαρίνη,  και ο διοικητής του αστυνομικού σταθμού Χαλάστρας, Παναγιώτης Σαρηβασίλης.

Εκ μέρους του Δήμου  μίλησε ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλιου Κωνσταντίνος Λουμπουτης  που εξήρε τη συμβολή των κατοίκων της Κουλακιάς που  με αυταπάρνηση και ηρωισμό βοήθησαν στο πέρασμα των Στρατευμάτων Απελευθέρωσης  από τη γέφυρα του Αξιού προς τη Θεσσαλονίκη.

«Με το παράδειγμα της Χαλάστρας  ενός ξεχωριστού τόπου Παράδοσης, Ορθοδοξίας και  Ιστορικότητας του Ελληνισμού,  γίνεται ξεκάθαρη  η αίσθηση του χρέους για την  ιστορική συνέχεια αυτής της ηρωικής συμβολής των προγόνων μας και μας γεμίζει με ευθύνη για την μεταλαμπάδευση  της γενναιότητας και της αυτοθυσίας των Κουλακιωτών στις επόμενες γενιές.

Η διατήρηση αυτής της ασβέστης φλόγας είναι συνυφασμένη με την  πρωτοβουλία του Δημάρχου Δέλτα  Γιάννη Ιωαννίδη να  ανακυρηχθει η Χαλάστρα ως ιστορική εδρα του Δήμου μας.

Αυτήν την πρωτοβουλία ανέλαβα να φέρω σε πέρας και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας κομίσουμε

ευχάριστα νέα καθώς ο φάκελος βρίσκεται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Εσωτερικών» υπογράμμισε ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλιου.

Στον εορτασμό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Κουλακιωτών ενώ ακολούθησε η ανάκρουση  του Εθνικού Ύμνου και η παρέλαση μαθητών και συλλόγων που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Τον εορτασμό των Ελευθερίων της Χαλάστρας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι βουλευτές β Θεσσαλονίκης  της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος  και Σάββας  Αναστασιαδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο Αντιδημαρχος Καθαριότητας  Γιώργος  Κυριακίδης,  δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μαθητών, εκπαιδευτικών και τοπικών συλλόγων.

 

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο