Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στο Δήμο Δέλτα
25 Νοεμβρίου 2022
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τη ενδοοικογενειακή  βία στο Δήμο Δέλτα
29 Νοεμβρίου 2022
Εμφάνιση όλων

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ισότητας στο Δήμο Δέλτα

Την σύσταση επιτροπής Ισότητας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

 Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης  Ιωαννίδης πρότεινε ως πρόεδρο της Επιτροπής την Αντιδήμαρχο Χρύσα Γεωργιάδου ενώ από πλευράς Αντιπολίτευσης προτάθηκε  και εγκρίθηκε η συμμετοχή της Δημοτικής Συμβούλου Σοφίας Μαυρίδου ως μέλος.

Ο κ Ιωαννίδης πρότεινε ως μέλη την  Λαμπρινή Τσακαλάκη Δ/ντρια  Κοιν. Προστασίας, την Μαρία Χαλκιά  πρ του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Δέλτα, τους  εμπειρογνώμονες  Χρύσα Χαντέ  και Παναγιώτη Κουκούλη, τη Σοφία Γεωργιάδου,  εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τον  Σπυρίδων Αλμπανίδη εκπρόσωπο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου.

Λόγω της σημαντικότητας του έργου της Επιτροπής και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος, ζήτησε και το σώμα των δημοτικών συμβούλων ενέκρινε, τη διεύρυνση της Επιτροπής με τη  συμμετοχή της Μακεδονίας Μπαϊμάκη και της Ελένης Διαμαντή από τον Σύλλογο γυναικών Χαλάστρας “η Χαλαίστρη” και της Ράνιας Τσιτσούλη και του Παναγιώτη Δαμιανού ως δημότες.

«Σε μια εποχή που οι Αξίες της ισότητας της ισοτιμίας του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης  έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, η  Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο  συνδέοντας άρρηκτα την τοπική Κοινωνία με τις Αρμόδιες Αρχές. Η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων και η ισότιμη μεταχείριση των φύλων αποτελούν επιστέγασμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.  Η απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής Ισότητας στο Δήμο Δέλτα, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την εμπέδωση αυτών των Αξιών. Σκοπός είναι η ουσιαστική συνεργασία με όλους τους φορείς, τις Αρχές  και την Πολιτεία» τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης εκφράζοντας τη βεβαιότητα μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασία με τους πολίτες

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο