Σε ρυθμούς Χριστουγέννων ο Δήμος Δέλτα
1 Δεκεμβρίου 2022
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων ο Δήμος Δέλτα με σειρά εκδηλώσεων (BINTEO)
3 Δεκεμβρίου 2022
Εμφάνιση όλων

Μνημόνια Συνεργασίας με ΔΙΠΑΕ και ΣΕΒΙΠΕΘ υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης

 

 

Η προτεραιότητα της Διοίκησης  του Δήμου Δέλτα για εξωστρέφεια και οι προσπάθειες για σύνδεση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας  και των νέων επιστημόνων του ΔΙΠΑΕ με τους επιχειρηματίες λαμβάνει πρακτικό χαρακτήρα με την υπογραφή δύο  Μνημονίων  Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ και το Σύνδεσμό Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης  ΣΕΒΙΠΕΘ.

Το πρώτο μνημόνιο  υπογράφηκε σήμερα  ανάμεσα στο Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, τον Αντιπρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του  ΔΙ.ΠΑ.Ε. και πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών του ΔΙΠΑΕ καθηγητή  Σταμάτη Αγγελόπουλο και  του Αναστάσιου Πολυζωίδη πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, ενώ το δεύτερο είχε ως αντισυμβαλλόμενο από το ΔΙΠΑΕ  τον  Κοσμήτορα  της Σχολής Μηχανικών Αριστοτέλη Καζακόπουλο.

Σκοπός είναι η ανάληψη και προώθηση κοινών δράσεων των φορέων, η εκπαίδευση νέων επιστημόνων, η αξιοποίηση γνώσης και εμπειρίας η εκπόνηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και η ανάπτυξη συνεργασιών κοινού ενδιαφέροντος.

«Αναδεικνύουμε τη ζωτική σχέση των θεσμών, της Εκπαίδευσης της Επιχειρηματικότητας και της Αυτοδιοίκησης  και φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε δυναμική προοπτική σε παραγωγικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά πεδία. Μέσα από το κοινό μνημόνιο συνεργασίας διατυπώνονται τα πεδία για να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και να εξελιχθεί προς αμοιβαίο όφελος των σχολών που λειτουργούν στη Σίνδο, των φοιτητών τους, των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ.Θ. και την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Η σημερινή υπογραφή είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά δράσεων με συνέπεια και συνέχεια. Καλούμε όλους τους θεσμικούς λειτουργούς της πολιτείας, να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στην πρωτοβουλία μας. Να συμβάλλουν με κάθε τρόπο, ώστε να γίνει απτή πραγματικότητα ο στόχος της διασύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με την παραγωγή και την τοπική κοινωνία» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης   ο Απόστολος  Τσαγκάρης Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ο Ευάγγελος Κεραμάρης εκπρόσωπος τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, ο Χαράλαμπος  Μπράτσος από το τμ. Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών συστημάτων και  Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης Αντιπρόεδρος Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Θ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Σίνδου κ. Αναστάσιος Πολυζωίδης  αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνεργασίας ως μια πρωτοβουλία με προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις και τους νέους της περιοχής , για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. «Θέλουμε να έρθουν όλες οι πλευρές κοντά, θέλουμε να ανοίξουμε δρόμους και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» ανέφερε..

Ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος υπογράμμισε τη  σημασία του Μνημονίου για ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία του Δήμου, της ΒΙΠΕ και του Πανεπιστημίου που έχει κομβικό ρόλο και εξέφρασε την πεποίθηση για σημαντικά αποτελέσματα στην πράξη

 

Οι  συμφωνίες  θα είναι σε ισχύ για πέντε χρόνια

Σύμφωνα με τα  μνημόνιο ο Δήμος Δέλτα, το ΔΙΠΑΕ και η ΣΕΒΙΠΕΘ  αναλαμβάνουν μια σειρά δράσεων συνεργασίας όπως

– Η ανταλλαγή επισκέψεων φοιτητών και επιστημονικού προσωπικού για μελέτες, διαλέξεις, εκπαίδευση, διδασκαλία.

– Από κοινού παρακολούθηση και επίβλεψη Πρακτικής Άσκησης και εργασιών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, σύμφωνα με το πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

– Η διοργάνωση και υποστήριξη κοινών προγραμμάτων εκπαίδευσης και διαγωνισμών σε επιστημονικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

– Παράλληλα αναμένεται η ανάπτυξη συνεργασίας σε άλλες περιοχές κοινού ενδιαφέροντος των φορέων και η προώθηση θεμάτων και δράσεων εξωστρέφειας των φορέων μέσα από τις ιστοσελίδες τους και η  υποβολή και υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο