Διεξαγωγή δημόσιας κλήρωσης
31 Αυγούστου 2023
Τελικοί πίνακες κατάταξης επιτυχόντων
4 Σεπτεμβρίου 2023
Εμφάνιση όλων

Η διοίκηση του Δήμου Δέλτα στο πλευρό των Μυδοκαλλιεργητών

Ο αντιδημαρχος Καθαριοτητας και τοπικής Οικονομίας Φάνης Αλμπάνης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων Σταυρος Κελετσης και τον ΓΓ Αγροτικής Αναπτυξης κ Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο στη σύσκεψη με τους πρόεδρους του Αγροτικού Αλιευτικού Μυδοκαλλιεργητικού Συλλόγου δήμου Δέλτα «Ο Αξιός», Βαγγέλη Κουτρούτσιο και τον πρόεδρο των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων και Ημαθίας Κώστα Βερβίτη.
Η συνάντηση έγινε στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών στις εκβολές του Λουδία στα Κυμίνα και ακολούθησε επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες και τους οικισμούς στη Χαλάστρα.
Ο κ Αλμπάνης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και την διοίκηση του Δήμου Δέλτα επιβεβαίωσε την απρόσκοπτη στήριξη των μυδοκαλλιεργητών σε όλα τα αιτήματα τους και έθεσε το θεμα της αναπτυξης των οικίσκων των μυδοκαλλιεργητών σε Κύμινα και Χαλάστρα στην περιοχή του Δήμου Δέλτα που όπως είπε είναι στην ουσία το «καταφύγιο» των επαγγελματιών μυδοκαλλιεργητών. Η παραγωγή μυδιών στο δήμο Δελτα αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι μέρος της παραγωγής Μυδιού στην Ελλάδα.
Ο Αντιδήμαρχος κ Αλμπάνης ζήτησε να παραχωρηθεί η χρήση των οικίσκων στους Μυδοκαλλιεργητές ένα θέμα που ο Δήμος Δελτα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα. Μάλιστα ο κ Αλμπάνης εξέφρασε την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών από την Πολιτεια προς όφελος των Μυδοκαλλιεργητών και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η επέκταση του συμπλέγματος των οικίσκων ώστε να εξυπηρετήσει όλους τους μυδοκαλλιεργητές της περιοχής.

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο