Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιων δικηγόρων
30 Ιανουαρίου 2024
Συνάντηση Μπισμπινά – Καράογλου στο Δήμο Δέλτα
30 Ιανουαρίου 2024
Εμφάνιση όλων

Μήνυμα Μπισμπινά με αφορμή τη σημερινή εορτή των Τριών Ιεραρχών

Μήνυμα προς τις μαθήτριες και τους μαθητές, καθώς και προς τους εκπαιδευτικούς, απηύθυνε η δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, που προστατεύουν τα Γράμματα και τους μαθητές.

Το μήνυμα της δημάρχου:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,

η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και τα ελληνικά γράμματα.

Οι Τρεις Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, φωτεινές μορφές της χριστιανικής ορθόδοξης γραμματείας, είναι οι μόνιμοιοδηγοί της βαθιάς παιδείας, του διαχρονικού ήθους, της εσωτερικής αναζήτησης ώστε να υψωθεί η πνευματικότητα και η κοινωνία των ανθρώπων.

Εύχομαι καλή πρόοδο στους μαθητές, που χάρη στη βοήθεια των δασκάλων τους και μέσα από τα λαμπρά μηνύματα των τριών “Φωστήρων” της ορθόδοξης παράδοσης θα είναι ακούραστοι εργάτες της παραγωγής λόγου και έργου».

Η κ. Μπισμπινά, παράλληλα, παρευρέθη χθες το πρωί στη θεία λειτουργία που τελέστηκε υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα στον Ι.Ν. των Τριών Ιεραρχών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. «Ιεροποιούμε τον χρόνο και τον κάνουμε γιορτή» δήλωσε ο Μητροπολίτης και ευχήθηκε καλή θητεία στη δήμαρχο και καλή πανεπιστημιακή χρονιά στις νέες πρυτανικές αρχές του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον πρώτο Πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο, το Συμβούλιο της διοίκησης του πανεπιστημίου και καλό έργο στον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης(ΕΘΑΑΕ) Περικλή Μήτκα.

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο