Με επιτυχία στέφθηκε η καμπάνια ενημέρωσης για σήμανση ζώων στο Δήμο Δέλτα σε συνεργασία με το Zero Stray Pawject
15 Μαρτίου 2024
Εορταστικό Πρόγραμμα για την 25η Μαρτίου
20 Μαρτίου 2024
Εμφάνιση όλων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ» συνήλθε χθες εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με τη “ Μονάδα ανάκτησης Cu&Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά” της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ, που προτείνεται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου μετά από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 21665/12.2.2024 απόφαση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία της δραστηριότητας “ Μονάδα ανάκτησης Cu&Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά” της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ.

Η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά, αφού ανέτρεξε στο ιστορικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης, η οποία επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη Σίνδο, ενημέρωσε το Σώμα και τους δημότες για τις νομικές ενέργειες στις οποίες προσφεύγει και θα προσφύγει η διοίκηση στο αμέσως επόμενο διάστημα. Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου δράσης, καθώς όπως είπε: «σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  απεφάσισε το συντονισμό των ενεργειών μέσα από την άμεση σύσταση Επιτροπής Αγώνα, τη σύνθεση και οργάνωση της οποίας θα συζητήσουν οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου.

 

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο