Εγκαίνια Αθλητικού Κέντρου στη Νέα Μαγνησία
3 Ιουνίου 2013
Κρατικό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων 2013
4 Ιουνίου 2013
Εμφάνιση όλων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Ανακυκλώνουμε» είναι το σύνθημα της εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Δέλτα , με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

To Σάββατο 8 Ιουνίου, από 09.00 έως 15.00, στις πλατείες των Δημοτικών Κοινοτήτων Σίνδου (Παλαιό Δ. Σχολείο), Διαβατών (Βιβλιοθήκη) Καλοχωρίου, Μαγνησίας (Π. Δημαρχείο), Χαλάστρας και Κυμίνων οι δημότες μπορούν να αποσύρουν για ανακύκλωση σε ειδικούς κάδους μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, τηλέφωνα, φορτιστές κλπ

Στους δημότες που θα προσέρχονται για ανακύκλωση, θα προσφέρονται φυτά, που είναι χορηγία της εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ α.ε. στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συμμετοχής στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα καλούνται οι μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το περιβάλλον στον Δήμαρχο Δέλτα Γεώργιο Γλώσση, στέλνοντας το μήνυμα τους με μια ζωγραφιά, μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013. Οι ζωγραφιές των μαθητών θα εκτεθούν σε Δημόσιο χώρο και οι προτάσεις θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Δέλτα.

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Γλώσσης δήλωσε : «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και κάθε ημέρα πρέπει να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος», γιατί έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφορμή για τον καθένα μας, ώστε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη, να αναλογιστούμε τον καθημερινό «βιασμό» που υφίσταται η Γη από τις δραστηριότητές μας και να ευαισθητοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο