ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
11 Ιουνίου 2013
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
11 Ιουνίου 2013
Εμφάνιση όλων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

Έπειτα από πρόσκληση του  δημάρχου Δέλτα Γεωργίου Γλώσση πραγματοποιήθηκε η δημόσια συνδιάσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στόχος ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων και η λήψη όλων των  απαραίτητων μέτρων τόσο για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων, όσο και για την προετοιμασία των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Στην συνεδρίαση  παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Δέλτα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, του Κ. Λιμεναρχείου, της ΕΤΒΑ/ΒΙΠΕ και η εθελοντική οργάνωση πολιτικής προστασίας του Δήμου Δέλτα.

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Εχεδώρου κ Αποστόλου παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση σε όλη την έκταση του δήμου, καθώς και τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί για την αντιμετώπιση δυσμενών καταστάσεων. 

Κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν οι εξειδικευμένες δράσεις πολιτικής προστασίας, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα επιμελούς καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων εντός των οικισμών, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών.

Η προσοχή των υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα επικεντρώνεται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου λόγω των αυστηρών κριτήριων για τις βιομηχανικές τοποθεσίες που χρησιμοποιούν επικίνδυνες ουσίες και υπάγονται στην Οδηγία Seveso, έτσι ώστε να προλαμβάνονται περιπτώσεις ατυχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο