Πρόσκληση σε συνεδρίαση της ΟΕ
2 Δεκεμβρίου 2013
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ENVI – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΓΔΜ
4 Δεκεμβρίου 2013
Εμφάνιση όλων

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ


AMEA
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γλώσσης δήλωσε:
«Ο Δήμος Δέλτα κι εγώ προσωπικά είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στην στήριξη αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας και με κάθε τρόπο προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος τους και την αντιμετώπισή τους ως ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.
 
Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκδόθηκε η Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την έγκριση δωρεάν παραχώρησης στο Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες «ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ», της χρήσης δύο οικοπέδων στα Νέα Μάλγαρα, με σκοπό την ανέγερση θεραπευτηρίου και χώρου φιλοξενίας. 
 
Ο δρόμος όμως που έχουμε να διανύσουμε ακόμη είναι μακρύς.
Στις 3 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα, λέμε ΟΧΙ στην παθητική αρωγή των Ατόμων με Αναπηρία, λέμε ΝΑΙ στην ενσωμάτωση και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία».

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο